Paris'te iki yılda bir düzenlenen Uluslararası SIAL Gıda, İçecek, Gıda Ekipmanları, Teknolojileri ve Hizmetleri Fuarı'na Türkiye Milli katılımı gerçekleştirdi.

Paris SIAL Fuarı'nda Türkiye İstanbul Ticaret Odası (İTO) 263 firma ile milli katılımı organize etti. 50 bireysel katılım ile 300'ün üstünde Türk katılımcı Antalya, Gaziantep, Ankara Ticaret ve Sanayi Odaları, Denizli İhracatçılar Birliği, Mardin Organize Sanayi Bölgesi 6 ayrı holde toplam 10 bin metrekare sergi alanıyla yer aldı. SIAL 6 bin katılımcı firma 200 ayrı ülkeden 160 bin profesyonel ziyaretçi ile dünyada gıda inovasyonu konusunda en büyük fuarı.

İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu 300 üstünde firma ile çıkartma yapıldığını ve çoğunluğun İTO organizasyonu ile geldiğini belirterek, "Çok mutluyuz. Katılımcı sayısı olarak 5'nci alan olarak  4'üncü büyük ülkeyiz. Bu bizi çok mutlu kıldı. Türk ürünleri  bu fuarlar sayesinde Avrupa'da dünyanın her tarafında kendilerini gösterir diye ümit ediyoruz. Her tarafta varız. Makine bölümünde bile varız. Bu sene makinede ikinci kez katılımımız. Türk gıda makineleri de oldukça bir potansiyele sahip ve bu da bizim her geçen gün bizim yüzümüzü ağartıyor. Naturel organik tarım bizim ülkemizde ve Avrupa'da önem kazanıyor. Bu konuda Türk firmaları oldukça atılım yapmış durumda ve ürünlerini sergiliyorlar" dedi.

Paris Ticaret Başmüşaviri Müge Varol Ilıcak ise, "Bizim açımızdan Türkiye'nin tanıtımı ve bugün vardığımız noktada daha çok firmamıza ulaşabilmek açısından çok güzel bir girişim. Bu fuar esnasında sadece firmalarımız gelmiyor. Paris Ticaret müşavirliğimizin en önemli uğraşlarından biri olarak odalarımız, borsalarımız ve ihracatçılar birliğimiz heyetleri ile beraber Ekonomi Bakanlığı'nın "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi" (UR-GE) projeleri kapsamında veya ticaret heyetleri kapsamında fuar esnasında kendi üyeleri ile çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Müşavirliğimiz olarak  fuar alanın da tüm heyetlerimizin bir araya getirileceği bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik" dedi.

Paris İşadamları Derneği (MÜSİAD) Türkiye'den  katılımcı üyelerine bir yemek düzenledi. İktisadi İşbirliği ve Gelişme  OECD nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Erdem Başçı, MÜSİAD  uluslar arası genel başkan yardımcısı Zeki Güvercin, başkan yardımcısı Burhan Sayılgan, (MÜSİAD) Paris Başkanı Hakan Kalaycı, Lyon Adil Dönmez, Genç MÜSİAD Başkanı Şahin Hekimoğlu, Balıkesir Ticaret Odası sektör temsilcileri, Paris Ticaret Başmüşaviri Müge Varol Ilıcak ,Ticaret Müşaviri Özlem Nurdali katıldı.