OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen törenin açılışında konuşan OİB Başkanı Orhan Sabuncu, Oyak Renault desteğiyle oluşturulan 'Motorlu araçlar teknolojisi alanı' açılışı için böyle bir program yapıldığını hatırlatarak, gönüllü yaklaşımından dolayı firmayı kutladı. Otomotiv endüstrisinin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için stratejik sektörler arasında yer aldığını belirten Sabuncu, kaliteli ve rekabet gücü yüksek ürünlerin pazara sunulması gerektiğini, bunun için de kaliteli ve nitelikli elemanların yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Okul hakkında da bilgi veren Sabuncu, fizik, kimya ve biyoloji laboratuarları, 6 atölye, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, 720 kişilik spor salonu, 511 kişilik çok amaçlı salon ve 4 daireli lojman ile eğitim öğretime devam edildiğini kaydetti. Okulun geçen süre zarfında büyük ilgi gördüğünü belirten Sabuncu, "Ülkemiz eğitimine hizmet vermekte ve geçen bu süre zarfında nasıl doğru bir iş yaptığımızı okulumuza gösterilen ilgiden görüyoruz. Kaliteli eğitimi ve fiziki şartlarıyla OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, kısa zamanda tercih edilen bir okul konumuna gelmiştir. Attığımız bu adım hem otomotiv endüstrimiz adına, hem de ülkemiz adına bizlere gelecek için ışık tutacaktır" diye konuştu.

"TÜRKİYE'YE GÜVENİYORUZ"

Bursa'da 43 yıldır faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel ve sportif alanlarda önemli katkılar koymanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Firmalarının yıllardan otomobil üretimi ve ihracatında lider konumda bulunduğuna işaret eden Tunalıoğlu, uzun yıllar Türk pazarında en çok satılan modellerin Bursa'daki Oyak Renault Fabrikaları'nda üretildiğini dile getirdi. Oyak Renault'un, Bursa'da 6 bin kişiye doğrudan istihdam sağladığını, imalatçılar ve yan sanayide ise dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam olanağı verdiklerini açıklayan Tunalıoğlu, "Türkiye'ye güveniyoruz. Kriz dönemlerinde bile yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Vergimizi Bursa'da ödüyor, yıllardır şehrimizin kurumlar vergisi rekortmeni oluyoruz. Yüksek kalitede üretim yapıyoruz. Oyak Renault Grubun fabrikaları içerisinde en yüksek kaliteye sahip otomobilleri üreten fabrika konumunda yer alıyor" dedi.

"ÇEVREYE ÖNEM VERİYORUZ"

Çevreye de önem verdiklerini söyleyen Tunalıoğlu, 1999 yılında 10 bin fidanla Mudanya'da kurulan Oyak Renault Yeşil Binyıl Ormanı'na her yıl yeni ormanlar ekleyerek bugün 51 hektar alanda 55 bin ağaca ulaştıklarını kaydetti.Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda yapılan her yeni yatırım için, 2006 yılından bu yana Bursa köylerinde Oyak Renault Proje Fidanlıkları oluşturulduğunu ifade eden Tunalıoğlu, "2011 yılında eklenen 7 yeni köy ve 2 bin 380 fidan ile, toplam 31 köy ve 13 bin fidan sayısına ulaşıldı. Oyak Renault Proje Fidanlıkları oluşturulduktan sonra bakım ve geliri köy sakinlerinin yönetimine bırakılıyor" dedi.

"GEÇEN YIL 400 BİN SAAT EĞİTİM VERDİK"

Firma olarak eğitime önem verdikleri vurgulayan Tunalıoğlu, "Eğitim bir yandan şirketin temel önceliklerinden biri, öte yandan herkesin bireysel gelişimini sağlaması için bir gereklilik. Renault olarak bütün çalışanlarımızın mesleklerini en iyi şekilde icra edebilmeleri, kendilerini geliştirebilmeleri ve kariyerlerini yönlendirebilmeleri amacıyla gerekli tüm eğitimleri sağlamayı taahhüt ediyoruz. Örneğin 2011 yılında çalışanlarımıza 400 bin saat eğitim verdik. Bunun toplam maliyeti 1,8 milyon Euro tutarındaydı. Aynı şekilde imalatçı firmalarımıza da 30 bin saat eğitim desteğinde bulunduk. Hem kendi çalışanlarımıza hem de imalatçı, tedarikçi ve yan sanayi firmalarının çalışanlarına eğitim veriyor, hatta staj olanağı sağladığımız öğrencileri de eğitiyoruz" diye konuştu. Endüstri meslek lisesi öğrencilerine daha önceden yaz staj imkanı olmadığını söyleyen Tunalıoğlu, bu yıl böyle bir imkan sağladıklarını dile getirdi.

"UZMAN VE ÇALIŞANLAR YARINLARA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANACAK"

Otomotiv sanayinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan nitelikli teknik personelin yetişmesinde çok önemli bir misyonu üstlenen OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 5 laboratuar ve atölye kurduklarını ifade eden Tunalıoğlu, "Bu laboratuarlarda Bursa'nın ve Türkiye'nin gelecekteki uzman ve çalışanları yarınlara en iyi şekilde hazırlanacaklar. Gençlerimiz derslerde teorik olarak öğrendikleri bilgileri bu laboratuarlarda uygulamalı olarak da görecek, yetkinliklerini artıracak ve kendilerini geliştirebilecekler" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da yer aldığı programda katılımcılar, öğrencilerle birlikte laboratuarlardaki çalışmaları inceledi.