Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali alanında düzenlenen törene Bursagaz, BOTAŞ Bursa Bölge Müdürlüğü ve EÜAŞ Ovaakça Santrali İşletme Müdürlüğü yetkilileri katılırken, santrale Bursagaz bayrağı dikildi.

Törende konuşan Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, devraldıkları saatte 300 bin metreküp kapasiteli Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali RMS-A İstasyonu ile Ovaakça Çevrim Santrali’ne yıllık 1,5 milyar metrekübün üzerinde gaz arzı sağlayacaklarını belirterek, bu arz esnasında sahip oldukları tecrübeli ve kalifiye insan gücünü, SCADA gibi teknolojik ve modern uygulamalarla birleştirerek kaliteli ve güvenli vereceklerini söyledi.

Tola ayrıca, bu zamana kadar santrale gaz arzını sağlayan ve devir esnasında yardımlarını esirgemeyen BOTAŞ Bölge Müdürlüğü yöneticileri ve çalışanlarına ve Bursagaz çalışanlarına teşekkür ederek, istasyonun Bursagaz’a hayırlı olmasını diledi.

Törende konuşan EWE Turkey Holding CEO’su Hasan Erbil Doyuran da, EWE Grubu olarak Türkiye toplam doğal gaz hacminin yüzde 7’sinin Bursagaz ve Kayserigaz tarafından satışının veya taşınmasının gerçekleştirileceğini vurguladı.

Ovaakça Kombine Çevrim Santrali 55 verimlilikte çalışan, 715,5 MW gücünde iki blok olarak, toplamda saatte 1 bin 431 MW elektrik üretebilen Türkiye’nin kamu tarafından işletilen en büyük elektrik santrali özelliğini taşıyor.

NG(FK/COŞ)