Türkiye ve dünyada ticari gayrimenkul alanındaki yatırımlarıyla dikkat çeken 17 yıllık Rönesans Holding, Optimum Outlet'lerin dördüncüsünü Ankara, İstanbul ve Adana'dan sonra beş ay önce İzmir'de açtı. İlk gün 70 bin kişinin ziyaret ettiği AVM, trafik sıkışıklığı ile gündeme geldi. Rönesans Holding CEO'su Hüseyin Esenergül, banliyö treni kullanımının artması, araç parkının 2 bine çıkarılmasıyla trafik sıkışıklığı sorununu aştıklarını, AVM'ye hafta içi 20 bin, hafta sonu 40 bin kişinin girdiğini söyledi. Esenergül, "Gaziemir lokasyon olarak AVM'ye çok uygun. Cadde üzerinde sanayi bölgelerine de yerleşime de yakın. Biz cadde üzerindeki girişin en işlek kapı olacağını düşünürken arkadaki banliyö treni kapısı daha çok kullanılıyor. Karşıyaka'dan trenle kısa sürede AVM'ye geliyorlar" dedi.

'OUTLET'TEN GİYİNİYORUM'

Anne ve babasının İzmirli olması nedeniyle 'İzmirli ruhu' taşıdığını söyleyen Esenergül, diğer kentlerden farklı olarak Optimum İzmir'i gezdiğinde İzmirliler'in güler yüzünden çok etkilendiğini ifade etti. Kendisinin de outlet'ten giyindiğini belirten Esenergül, "Bizim outlet'lerimizde güvenli olmayan hiçbir marka yok. Gönül rahatlığıyla kaliteli ürünü ucuza alarak giyiyorum" diye konuştu.

KADINLAR CİROYU YÜKSELTTİ

İzmir'deki AVM'de mağazaların yüksek cirolar yaptığını özellikle kadın giyim, çocuk giyim, kadın ayakkabının çok iyi çalıştığını, en büyük elektronik mağazalarına ev sahipliği yapan AVM'ye başka kentlerden bile elektronik cihaz almak için gelindiğini dile getiren Esenergül, "Kuyumcular birçok yerde iş hacminin düşüklüğünden yakınırken burada yüzleri gülüyor" dedi.

OPTİMUM'UN YANINA KOZZY GELİYOR

Rönesans Gayrimenkul, İzmir'de Optimum Outlet AVM'nin yakınlarında Kozzy AVM açmak için uygun arsa arayışına girdi. Rönesans Holding CEO'su Esenergül, Optimum Outlet'in üçte biri büyüklüğünde olacak Kozzy'de outlet'e giremeyen markaların yer alacağını belirterek, "Amacımız iki AVM arasında sinerji yaratmak. Daha küçük konsepte, outlet'te bulunmayan özgün markaları getirebileceğimiz bir AVM açacağız. Bazı markalar politikaları gereği outlet'e gelmezler. Burada onlar yer alacak. Uygun arsa arıyoruz" diye konuştu.

GAZİEMİR'DE OTEL AÇACAK

İzmir'de ticari gayrimenkul yatırımlarını otel ve ticaret merkezi ile sürdürecek olan Rönesans, Gaziemir'de en az 40 bin metrekare genişliğinde olmasını istediği bir arsaya da otel yapacak. Rönesans Holding CEO'su Esenergül, "Maalesef burada imardan kaynaklanan bir sorunumuz var. Arsalar küçük. Bir otelin fizibl olabilmesi için en az 80- 100 oda olması lazım. Çünkü otellerin içinde birçok servis alanı var. 50 odalı bir otel fizibl olmaz. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile bu görüşümüzü paylaştık. Zeminin altında kalan servis alanlarını emsal dışında tutuyorlar. Birçok ilin belediyesinde yasa değişikliğine gerek kalmadan yönetmelikle bunu hallediyorlar. İzmir de bunu yaparsa yalnız biz değil birçok ciddi yatırımcı otel ve hastane gibi projelerine girer" dedi.

BAYRAKLI'YA İKİZ KULE, TURAN'A AVM

Esenergül, Bayraklı İlçesi'ndeki Altınyol üzerinde, altında AVM, üstünde ticari ofislerin yer alacağı 20 katlı iki kule yapacaklarını, Turan bölgesinde de deniz kenarında AVM ve konut yatırımı gerçekleştireceklerini belirterek, "Bu projeye gelecek yılın başında başlarız. Şu anda tasarımı üzerine çalışıyoruz. Tasarımdan sonra izinleri alıp inşaatı yaparız. Yüksek katlı konutlar körfez manzarasına sahip, akıllı binalar olacak. Biz İzmir'i çok sevdik. İdari problemler çözülürse yatırımlarımız 18 ayda biter" diye konuştu.



ED(AÖ/CK)