Türk Standartları Enstitüsü tarafından planlanan Otomotiv Test Merkezi için son kararı Başbakanlık verecek. Yaklaşık 130 milyon dolara mal olacak ve bin kişiye istihdam sağlaması beklenen Otomotiv Test Merkezi Projesi için son aşamaya gelindi. Projenin yapılması için finale kalan Antalya ve Bursa değerlendirmesinin ardından Antalya elenince Bursa tek aday olarak kaldı. Bursa'da yapılan çalışmalar sonucu Yenişehir ve Karacabey ilçelerindeki iki arazi önerildi. Daha sonra Karacabey'deki TARSİM'e ait arazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onay vermemesi nedeniyle gözler Yenişehir'deki 2 bin 600 dönümlük araziye çevrildi. Geçtiğimiz hafta toplanan Mera Komisyonu oy çokluğu ile Yenişehir'e Otomotiv Test Merkezi'nin yapılmasına onay verdi.

Mera Komisyonu'nun Yenişehir için aldığı karar son olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na iletildi. Buradan da onay alınmasının ardından Otomotiv Test Merkezi Projesi dosyası, Başbakanlık'a iletildi. Başbakanlık'tan da onay alınması durumunda 2 bin 600 dönümlük arazi Hazine'ye devredilecek ve proje gerçekleşecek. Başbakanlık tarafından onay verilmezse proje başka bir yerde yapılacak.

Uluslararası standartta yapılacak Otomotiv Test Merkezi'nde, sadece Türkiye'de üretimi yapılan otomobillerin değil, aynı zamanda dünyanın her yerinden gelecek otomobil firmalarının yeni modellerinin testleri de yapılabilecek. İçerisine yapılacak çeşitli büyüklükte hız pistleri ile otomobil ve savunma sanayinde kullanılacak araçların teknik testlerinin yapıldığı bir merkez olacak.