Geçen yıl 600 bin dolarlık ihracat yapan firma, oto parfümünün yanı sıra, kolonya, yakıt katkıları, oto temizlik ürünleri gibi 65 değişik ürünü üretirken, 20 kişiyi istihdam ediyor. 2004 yılında üretime başlayan ve daha sonraki yıllarda başta Libya olmak üzere Suriye, Mısır, Dubai, Bahreyn gibi Ortadoğu ve Arap ülkeleri ile Azerbaycan’a oto parfümü ihraç eden Plenty Kozmetik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 2012 yılında da Avrupa ve ABD’de pazara girmeyi planlıyor. Yıllık ortalama 5 bin ton oto parfümü üretim kapasitesine sahip olan işletme, üretiminin yüzde 80'ini Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine, kalan yüzde 20'sini de iç piyasaya sürüyor. Firma, iç piyasadaki 11 kurumsal firmanın ünlü markalarına da fason üretim yapıyor.

Şirketin Genel Müdürü Mustafa Özenmiş, günlük 60 bin litre dolumun yapıldığı işletmeyi önümüzdeki günlerde Acıgöl OSB’de 10 bin metrekarelik alanda yapılandıracakları işletme ile büyütmeyi planladıklarını söyledi. Oto parfümü üretimi konusunda dünyada en önde gelen ülkenin İspanya olduğunu ve bu ülkeye göre Türkiye'deki oto parfümünün daha kaliteli ve yüzde 50 daha ucuz olduğunu belirten Özenmiş, bu alanda Avrupa ve ABD pazarına da girmeyi planladıklarını ve kalite standart’ını artıran bir düzeyde ciddi bir rekabetin içerisinde olacaklarını dile getirdi. Ürünlerini ulusal ve uluslar arası ölçekte gerçekleştirilen fuarlarda tanıttıklarını ifade eden Özenmiş, parfümlerin araçların plastik aksamlarına ve koltuk kumaşlarına zarar vermemesi için çeşitli testlerden geçirdiklerini söyledi.

Parfüm üretiminde hiçbir şekilde asitle ilgili katkı maddesi ya da bir ham madde kullanmadıklarını kaydeden "Parfümleri ve şampuanları önce pert otomobiller üzerinde test ediyoruz. Test tamamlandıktan 2 gün sonra ortaya çıkan sonuca göre hareket ediyoruz" dedi. 



AK(OE/İD)