OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdemir, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi (BTSO OSB) tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Hilton Otel'de düzenlenen yemek sonrasında konuşan Özdemir, OSB'lerin kurulması için birçok kuruluştan onay alınması gerektiğini söyledi. Bunun yanında arazilerle ilgili olarak toprağın kalitesi, meteorolojik durumu, yeraltı su yapısı, hava şartları gibi çeşitli faktörlerin ele alındığını ifade eden Özdemir, daha sonra arazilerin sanayiye tahsis edildiğini kaydetti.

Türkiye'nin ciddi sorunlarından birisinin yatırım yeri sıkıntısı olduğuna işaret eden Özdemir, "Buna rağmen maalesef çay boyu, su boyu, yol boyuna sanayi tesisi kuruluyor. Tarım arazileri insanlık tarihinden de eski. Bu varlıkları sonraki nesillere sağlıklı aktarmamız lazım. Tarım arazilerini, verimli toprakları korumamız lazım. Allah bu toprakları bize emanet etmiş. Yol boyu, çay boyuna çevreyi kirletmeye müsade etmemiz lazım" diye konuştu.

Programda konuşan OSBÜK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Parseker ise Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme hedefinin bulunduğuna işaret ederek, orta ve ileri teknolojik üretim ile Avrasya'nın üretim merkezi hedefi konulması ile bunun sağlanabileceğini kaydetti. Parseker, hükümetin Yeni Teşvik Paketi ile OSB'lere birçok avantaj sağladığını da dile getirdi. Türkiye'nin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için OSB'lerin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Parseker, "Elbirliği ile OSB'lere fayda sağlamanın yollarını aramalıyız" dedi.

 

ST (FK/RT)