Nokia, Four Seasons Bosphorus Hotel’de düzenlediği basın toplantısında Windows Phone 8 işletim sistemli Nokia Lumia 920 ve Nokia Lumia 820’yi görücüye çıkardı. Sunuculuğunu Oylum Talu’nun üstlendiği Windows Phone 8 işletim sistemini kullanan cihaz ailesinin ülkemizde piyasaya sürülen ilk üyelerinin tanıtıldığı toplantıya Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ katıldı.


Nokia Türkiye için büyük bir gün olduğunu belirten Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan şunları söyledi:


 “Bu sektördeki herkes için yarınları değiştirecek bir gün. Bugün dünyanın en yenilikçi akıllı telefonunu Türk kullanıcıları ile buluşturduğumuz gün. Ve biz bu günün haklı gururu içerisindeyiz. Türkiye Nokia için çok önemli bir pazar. Türk kullanıcılarının da Nokia’ya her zaman bir sevgisi ve sempatisi var. 5 yıldır Türkiye’nin en sevilen markası olan, Türkiye’nin en samimi cep telefonu markası seçilen Nokia, yeni ürünleriyle birlikte Türk kullanıcılarının kalbini bir kez daha fethedecek. Kullanıcılarımıza daha önce yaşamadıkları bir deneyimi yaşatma peşindeyiz. Nokia’nın Windows ile 18 ay süren bir çalışmayla geldiği nokta devrim niteliğindedir. Daha önce yaptığımız sayısız öncülüklerden en büyüklerinden biri bu hamle ile gelmiştir.”


Lansmana katılamayan Nokia CEO'su Stephen Elop, Türkiye’deki tanıtıma özel çektiği videosuyla davetlilere şöyle seslendi:


“18 ay önce Nokia, kullanıcılara muhteşem mobil ürünler ulaştırmaya odaklı yeni stratejisini açıklamıştı. Microsoft ile paylaştığımız vizyon uyarınca yeni bir akıllı telefon deneyimi yaratmaya karar verdik ve stratejimizi Windows Phone ekosistemine kaydırdık. Sadece 6 ay içinde pazara 2 Nokia akıllı telefon sunduk ve bu telefonlar çok kısa zamanda sektörün en büyük ödüllerini birer birer toplamaya başladı. Nokia’nın Windows Phone ekosistemine katılımı geliştiricileri de hareketlendirdi ve uygulama ekosistemi Nokia’nın devreye girmesinden itibaren 7.000’den 125.000’e çıktı. Bugün Nokia Lumia 920 ve Nokia Lumia 820’yi tanıtmanın ve Türkiye’ye geldiğini duyurmanın heyecanı içindeyiz.”


Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen de, Windows Phone 8 ile Windows deneyiminin ceplere de taşındığını belirterek, şunları söyledi:


“Kullanıcıların hayatını kolaylaştıran Windows platformumuz Windows Phone 8 ile birlikte akıllı telefonlara da geliyor. Windows Phone 8 kullanıcılara iş ve sosyal hayatı için en kolay, en hızlı, en verimli ve en eğlenceli çözümü sağlıyor. Dünyanın en inovatif iki markası Microsoft, Nokia'nın işbirliğinin ilk meyvelerinden olan Lumia 920 ve Lumia 820’yi Türkiye’de de kullanıcılar ile buluşturuyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ar-Ge’ye büyük yatırımlar yapan Microsoft ve Nokia patent ve tasarım alanındaki güçlerini Windows Phone ile birleştirerek akıllı telefonlar dünyasına Lumia markası ile yepyeni bir çekim merkezi yarattı. Microsoft’un Nokia ile olan küresel işbirliğini başarılı bir biçimde ülkemize de taşıyan Nokia Türkiye ekibine teşekkür ederim.”


NOKIA YANDEX İŞBİRLİĞİ



Nokia'nın Türkiye pazarına sunacağı Lumia 920 ve 820'de arama motoru olarak Yandex'in kullanılacağı belirtildi. Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Yandex'in hayatın her yerinde olacağını belirterek, şöyle konuştu:


"Türkiye'de 35 milyonun üzerinde internet kullanıcısı var ve bunların hepsi günde birkaç sefer arama yapıyorlar. Şimdiye kadar sadece Google ile yapıyorlardı bunu. Biz yeni bir ivme yeni bir heyecan getirdiğimizi düşünüyoruz pazara. Çünkü şöyle bir araştırma yaptık ki, Türkiye'de arama kalitesi çok üst seviyede değil diğer ülkelerle kıyasladığımızda. Bu tabii ki rekabetsizliğin getirdiği bir sonuç, diye anlıyorum. ama Yandex'in pazara girmesiyle birlikte birlikte hem Google hem Yandex çok daha iyi çok daha kaliteli sonuç alabilmek üzerine buradaki ürünlerini geliştiriyorlar. Tabii Türkiye'de internet kullanıcıları da bunun mutlaka mükafatını görecek, çok daha süratli, aradıklarını doğru bulan bir sonuç alabilecekler ve almaya başladılar. Tabletlerde ve PC'lerde Yandex kullanımı daha fazla çünkü biliyorsunuz akıllı telefonlar henüz pahalı olmasından dolayı kullanım o kadar fazla değil. Ancak şimdi Nokia'nın pazara girmesiyle  aynı teknolojiyi daha pahalı ve daha orta ve daha ucuz ürün sunmasıyla birlikte akıllı telefon kullanımının çok artacağını düşünüyorum.


Sunuma geldiğimden beri elimden bırakamıyorum. İnanılmaz bir oyuncak yapmış Nokia. Microsoft'un yeni teknolojisi ile bu kadar güzel bir Nokia telefonun buluşması ve bunun içinde Yandex arama motorunun bulunması bizi çok mutlu etti. Nokia biraz önce de söyledim biz, televizyonu hep Sony olarak bildik, müzik setini Pioner olarak bildik, cep telefonunu da Nokia olarak bildik Türk kullanıcı olarak. Ama Nokia bir ara uzaklaştı güncel hayatımızdan diyebiliriz. Tekrar böyle yüksek bir teknolojiyle hayatımıza girmesi çok sevindirici. Yandex her yerde olacak. Daha önce de söylediğim gibi Yandex Türkiye pazarına girdi. Yandex Türkiye'ye inandı. Yandex Türkiye'deki kullanıcılara ve genç nüfusun alışkanlıklarına inandı, güvendi, geldi. Dolayısıyla Yandex hep büyük kurumlarla oynacayacak dedim. Bugüne kadar yaptığmız anlaşmalar yaptığımız işbirlikleri hep büyük kurumlarla oldu. herkese hitap etmek istiyoruz. Herkesin her yönüne her dakikasına hitap etmek istiyoruz. Onun için her yerde olmak istiyoruz. Dolayısıyla bu işletim sistemiyle ve Nokia ile buluşmak Yandex için çok önemli. İnternet kullanıcları bundan sonra mobil üzerinden Yandex ile birlikte aramalarını çok rahat yapabilecekler" diye konuştu.


 


TT (MK) (FOTOĞRAF)


.........//KUTU//...




NOKIA LUMIA 920



Yeni serinin amiral gemisi Nokia Lumia 920, Nokia’nın sektördeki görüntüleme standartlarını değiştiren PureView teknolojisinin en güncel versiyonunu içeriyor. Gelişmiş değişken odaklı mercek teknolojisini kullanan kamerasıyla Nokia Lumia 920, rakibi akıllı telefonlara göre flaşsız 5 kat daha fazla ışık alabiliyor. Böylece hem geceleri hem de iç mekânlarda parlak fotoğraflar ve videolar çekmeyi mümkün kılıyor. Aynı zamanda fotoğraf ve video çekerken hareketin oluşturduğu titremelerin yarattığı etkiyi ortadan kaldırıyor.


Nokia Lumia 920, ayrıca Nokia’nın lokasyon bazlı özelliklerine bir yenisini daha ekleyerek Nokia Bilen Göz uygulamasıyla birlikte geliyor. Böylece şehrin bir sokağına ya da binasına kameran doğrultarak restoranlar, mağazalar ve oteller hakkında bilgilerin öne açılmasını sağlanabiliyor.  Bulunulan yeri farklı bir şekilde keşfedebiliniyor. Nokia Bilen Göz, haritalar görünümü ve artırılmış gerçeklik görünümü arasında geçiş yapmayı kolaylaştırarak kullanıcıların yönlerini ve aradıklarını bulmalarını kolaylaştıran Nokia Haritalar özelliğini de geliştiriyor. Nokia Sürüş ve Nokia Toplu Taşıma uygulamalarına getirdiği yeniliklerle Nokia’nın lokasyon bazlı servisleri, akıllı telefonlardaki en kapsamlı ve bütünleşik harita deneyimini sunuyor.


Nokia Lumia 920 aynı zamanda Nokia’nın gelmiş geçmiş en güçlü bataryasıyla (2000mAh) birlikte geliyor ve kullanıcıları günlük hayatta kullanımı kolaylaştıran kablosuz şarj özelliğiyle ilk kez tanıştırıyor. Nokia Lumia 920’nin renk seçenekleri arasında sarı, kırmızı, beyaz ve siyah bulunuyor.

 


NOKIA LUMIA 820


Nokia Lumia 820 yüksek performanslı kompakt ve stil sahibi bir akıllı telefon. Üst versiyon Lumia akıllı telefonlarla aynı tek parça görünüme ve en son teknolojiye sahip olan Nokia Lumia 820, değiştirilebilir kapak tasarımıyla birlikte geliyor. Değiştirilebilir kapaklar sadece pek çok renk arasından seçim yapmanızı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda telefonun kablosuz şarj edilmesini de mümkün kılıyor. Kapağın altında micro SD hafıza kartı yerleştirebileceğiniz bir alan bulunuyor.