6 haftadır Stellingen ve Rothenburg 'daki iki işletmede grevde olan 200 Neupack  işçilerinin direnişleri, Alman kamuoyunun ve basının gündeminden düşmüyor. Dağıtılan bildirilerde ve yapılan konuşmalarda Neupack işvereninin taktik yaparak iki ayrı kez işçi temsilcileriyle  görüşme masasına oturmasının birnevi "oyalama taktiği" olduğunu belirten işçiler, aylıklarına zam ve yeni toplu iş sözleşmesi yapılana kadar direnişlerine devam edeceklerini açıkladılar.

Aralarında Türkiye kökenli Eyalet milletvekillerinden Filiz Demirel, (Yeşiller) Mehmet Yıldız,(Sol Parti) Ali Rıza Şimşek,(SPD) ve belediye meclis üyelerinden Bayram İnan ve Yusuf Uzundağ'ın, (Yeşiller) katılarak destekledikleri gösteri güneşli bir havada devam etti. Sol Parti federal milletvekili Jan van Aken'de gösteriye bir grup partiliyle katılarak grevci işçilerin yalnız olmadığını ifade etti.


Miting alanında sahne alan alman müzik grupları ve sendika temsilcileri yaptıkları konuşmalarla Neupack işçilerinin Almanya'da yeni bir örnek yarattıklarını, bundan işçiler adına gurur duyduklarını belirtiller. HADD başkanı Coşkun Coştur ve bir grup DİDF ve ATİF üyeleri de dövizlerle katılarak destek verdiler.