Toplam 42 ülkeye seramik ihraç eden, toplam 7 şirketi ve 8 bin 400 çalışanıyla 2011 yılını 1 milyar liranın üzerinde ciroyla kapatan Güral ailesi, 2012 hedef ve yatırımlarını, Antalya Rixos Lares Otel'de düzenlediği ekonomik değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında anlattı. Toplantıya Kütahya Seramik Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, yönetim kurulu üyesi Erkan Güral ve ailenin 2000 yılında kuruluşuna destek olduğu KYK Yapı Kimyasalları'nın genel müdürü Cemil Onur Sürmeli katıldı.

YENİ YILDA YENİ LOGO

Kütahya Seramik'in yeni yıla yeni logosuyla iddialı girdiğini aktaran Nafi Güral, Türkiye'de inşaat sektörünün hızlı gelişiminin, seramik sektöründe hedeflerin yükselmesine katkı sağladığını anlattı. Özellikle Avrupa ülkelerini saran ekonomik krize rağmen 2012 yılına 20 milyon metrekare üretimle girdiklerini kaydeden Nafi Güral, hiçbir kriz haberine itibar etmediğini kaydederek "Hayatta her şey olabilir. Risk almak lazım" dedi. Güral, 2011 yılında Antalya Yeşilbayır Mevkii'nde açılan 5 bin 500 metrekarelik sektörün en büyük seramik showroomu'nun yanı sıra, 16 yeni bayi açılışı yapıldığını, Antalya başta olmak üzere diğer şehirlerde de büyük mağaza yatırımlarına devam edileceğini vurguladı. Çin'de geçen yıl 2.9 milyon dolarlık sofra eşyası sattıklarını aktaran Nafi Güral, şöyle dedi:

"Kalite arayanlara buradan götürdük. Çin bizim için önemli bir risktir. Onlarla mücadele etmek lazım. Çin, Amerika'nın önüne geçerek yakın zamanda en önemli ekonomik güç olacak. Ürettiğimizin yüzde 22'sini ihraç ettik. Bu yıl ihracat rakamını bire bir oranında artırmak istiyoruz. Irak, hızla büyüyen bir pazar oldu. 2011 yılında bu ülkeye 400 bin metrekare ürün sattık. Yatırımları bu yıl artıracağız."

ECE GRUP'LA İŞ ORTAKLIĞI

Kütahya Seramik Porselen Yönetim Kurulu üyesi Erkan Güral ise bu yılın en önemli gelişmelerinden birinin, Ideal Standard International temsilcisi ECE Grup'la yaptıkları iş ortaklığı olduğunu söyledi. Bu işbirliği ile dünyaca ünlü banyo gereçleri üreticisi Ideal Standard ve Jado markalı ürünlerin 1 Şubat'tan itibaren Kütahya Seramik'in tüm mağazalarında satışa sunulacağını aktaran Erkan Güral, "Bu sayede tüketici, Kütahya Seramik mağazalarından yer ve duvar seramiklerinin yanı sıra, küvet, hidromasaj sistemleri, banyo mobilyaları, vitrifiye seramik ürünler ve banyo aksesuarlarını temin edebilecek" dedi.

KYK'DAN UZAY ARACI ÇİZGİSİNDE EĞİTİM ARACI

KYK Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Cemil Onur Sürmeli ise, geçen yıl bünyelerinde çalışan 15 bin ustaya çalışma eğitimi verildiğini açıkladı. Güral ailesiyle hedefledikleri kitlenin aynı olduğunu belirten Cemil Onur Sürmeli, ortak bayilerine, Türkiye'nin farklı noktalarına giderek eğitim vermek amacıyla Almanya'da uzay aracına benzeyen, ilginç çizgilere sahip bir eğitim aracı yaptırdıklarını anlattı. Ön yüksekliği 4 metre 10 santim, uzunluğu 18 metre 60 santim olarak üretilen bu özel araçtan dünyada şu ana kadar sadece 3 adet üretildiğini belirten Sürmeli, "Amerika'da zengin bir işadamına satılan araçtan şu anda bir adet de Rusya için üretiliyor. Dünyada eğitim amacıyla üretilen ilk araç niteliğindeki araç el yapımı olması nedeniyle herhangi bir marka ismine sahip değil. Tamamen el işçiliğine dayanan araç projesi 17 ayda yapıldı. Fiyatı ise 1 milyon 200 bin euro" diye konuştu.



MA(SU/İD)