Anamur Kaymakamlığı'nda iyi tarım uygulaması kapsamında 'İyi Tarım Sertifikası'nı almaya hak kazanan Abdullah Gümüş'e belgesini Kaymakam Cengiz Cantürk verdi. Törende bir konuşma yapan MUZ-BİR Başkanı Mehmet Güzel, programlarda birçok ürün hakkında olumsuz yorum yapılmadığını hatırlattı. Güzel, "Artık Türk üreticisi iyi tarım yapacak, sertifikalı ve kaliteli ürün üretecek. Türk çiftçimiz Erman Toroğlu'nun ağzında sakız olmayacak. Sertifikalı üreticiler, ürünlerini eleştirenlere dava bile açabilir. Anamur'da 32 üreteci 'İyi Tarım Sertifikası' sahibi oldu" diye konuştu.

Kaymakamı Cengiz Cantürk, tarımın da bilimsel yönden en iyi şekilde yapılması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi;

"Muzun en iyisinin Anamur'da yetiştiğine inanıyorum. Dünyanın en iyi muzu, iyi tarım uygulaması ile muzu bu günkünden çok daha ilerilere götürecek çalışmaların yapılacağına inanıyorum. Elbette ki eksiklikler var, bunlardan en önemlisi bir ambalajlama tesisinin olmaması, bir paketleme tesisinin olmaması. O yönde de çalışmaların yapılacağına inanıyorum."