Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, dün TOKİ'nin küresel ve ulusal ölçekli ihraççı derecelendirmelerini Ba2/A3.tr'den, Ba1/A1.tr'ye yükseltti. Moddy's, TOKİ'nin derecelendirme görünümü de Türkiye'nin derecelendirme görünümüne uyumlu olarak pozitif olarak teyit etti. Moody's, TOKİ'nin derecelendirmelerinin yükseltilmesinin, kurumun kamu statüsü ve hükümetin konut politikalarının uygulanmasındaki stratejik rolü göz önüne alındığında, doğrudan doğruya ulusal derecelendirmedeki yükseltmenin sonucu olduğunu bildirdi.

YATIRIMLARI ETKİN ŞEKİLDE YÖNETİYOR

Moody's ayrıca, TOKİ'nin önemli aktif genişlemesi ve mali borcunun sınırlı olmasıyla pozitif mali sonuçlar kaydettiği, buna ilave olarak, Moody's tarafından TOKİ'nin mali durumunu bozmaksızın, istikrarlı bir yasal çerçeve içerisinde merkezi hükümetin sürekli desteği ve gözetimi durumunda, büyük yatırım programının uygulanmasını etkin bir şekilde yönetmesinin beklendiği ifade etti. Moody's'in açıklaması Türk hükümetinin tahvil derecelendirmesini, olumlu görünümle birlikte Ba2'den Ba1'e yükseltmesinin ardından geldi. Moody's, Türkiye'nin ülke derecesindeki olumlu gelişmenin, yakın finansal ilişki içinde olduğu kamu kuruluşları üzerinde de doğrudan etki yaptığına dikkat çekti.

Moody's, "Türkiye'nin ülke altı derecelendirmesindeki olumlu görünüm, Türkiye'nin ülke derecesindeki olumlu görünümü yansıtıyor. Türkiye'nin ülke derecesinde bir yükseltme Büyükşehir Belediyeleri ve TOKİ için olumlu sonuçlara yol açabilir" dedi.



AY(AY/COŞ)