THY’nin dün yapılan ilk tarifeli uçuşunda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, THY Genel Müdürü Temel Kotil, ve davetlilerin olduğu heyeti Mogadişu Aden Abdulle Havalimanı’nda başta Somali Cumhurbaşkanı Shaikh Sharif Shaikh Ahmed, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Cemalettin Kani Torun, Somali Başbakan Yardımcısı Mohamed Majham Haji ve hükümet yetkilileriyle çok sayıda Somalili karşıladı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

THY’nin 686 sefer sayılı ilk uçuşu için havalimanında tören düzenlendi. Tören öncesi beyaz yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan bir grup yerel danslarıyla dikkat çekti. Grup üyeleri ellerinde mızraklarla dans ederken Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ alkışla tempo tuttu.

Törende konuşma yapan Bozdağ, THY’nin Somali'yi dünyaya, dünyanın da Somali’ye doğrudan bağlandığını ifade etti. Bozdağ şunları söyledi;

"Türkiye’nin Somali’ye ilgisi ve yardımı siyasi nedenlerle ve siyasi hesaplarla değildir. Tamamıyla insanidir. Somali’deki vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılardan kurtulması daha mutlu, huzurlu ve güvenli yaşaması için atılmış adımlardır."

"BU TOPRAKLAR İNŞALLAH ÇOK DAHA İYİ OLACAKTIR"

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise Somali’nin güzel insanlarına hizmet etmenin kendilerine mutluluk verdiğini anlatırken şöyle konuştu:

"Bu topraklar inşallah çok daha iyi olacaktır. Bugün itibariyle Somali 196 şehre bağlanmış durumdadır. Dolayısıyla burası 197'nci hattımız oluyor. Bir havayolu kurmak istiyorsanız bu konuda da size yardımcı olabiliriz. Biz THY olarak size destek vermek isteriz. THY olarak dünyada 6'ncı büyük uçuş ağına sahibiz. İnşallah bu güzel topraklarda bu güzel insanlar, çok fazlasına sahip olurlar."

Törenden sonra uluslar arası uçuşların yapılabilmesi için yenilenen havalimanının açılış kurdelesinin Başbakan Yardımcısı Bozdağ ile Somali Cumhurbaşkanı Shaikh Sharif kesti. Ayrıca Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Genel Müdür Temel Kotil, Cumhurbaşkanı Sharif’e THY’nin Airbus-A340 tipi uçağını gezdirdiler. Somali Cumhurbaşkanı Sharif bir süre kaptan pilot koltuğuna oturdu ve burada Bozdağ ile sohbet etti.



EA(GE/İD)