Fuar merkezinde düzenlenen açılış törenine, Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kaymakam Aziz İnci, İnegöl Belediye Başkanı AK Parti'li Alinur Aktaş, İTSO Başkanı Metin Anıl ve sektör temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, 100 yıllık maziye sahip İnegöl mobilyasının artık kendini aşarak emin adımlarla Türkiye ve dünyaya yayıldığını belirtti. Harpıt, İnegöl mobilyasının marka olması yolundaki çalışmalara her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöllü mobilyacıların en iyi bildikleri işi en güzel şekilde yaparak en güzel ürünlerini vatandaşların teşhirine açtıklarını belirtti. Ayhan, en iyi fuarları yaparak kaliteyi artıracaklarını ifade etti.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl da İnegöl'ün Türkiye ekonomisine katma değer sağladığını söyledi. Anıl, "Bu katma değerin içerisinde mobilyanın payı 144 milyon dolar. Ülke ihracatının yaklaşık yüzde 10'u, iç pazarın da yaklaşık yüzde 20'sini sağlıyoruz. Sektörümüzle övünüyoruz. İnegöl'ü Türkiye'nin ‘Mobilya Başkenti’ yapma yolunda hızlı adımlarla yürüyoruz. Ne üretirsek üretelim, en iyiyi en ucuza üretmeliyiz. Gün geliyor iyi ve ucuz üretmek yetmiyor, iyi tanıtmak da gündeme geliyor. İşte bu fuarlarla mobilyamızı en iyi şekilde tanıttığımız kanaatindeyiz" dedi.

10 Nisan’a kadar açık kalacak ve 178 sektör temsilcisinin stant açtığı MODEF 2012 konuşmaların ardından kurdele kesilerek açıldı.