Ekonominin lokomotifi olan otomotiv sektörü, otomobilde yeni model sezonunu Mersin'de açtı. Hedefi otomotiv markalarını otomobil meraklıları ve tüketicilerle buluşturarak sektörün gelişimine katkıda bulunmak olan Mersin Autoshow, CNR EXPO Mersin Yenişehir Fuar Merkezi'nde açıldı. Otomobil tutkunlarının merakla beklediği yeni modellerin vitrine çıktığı fuarın açılışına Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı H.Veli Doğan, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceydan Erem ile çok sayıda davetli katıldı.

SONUNA KADAR GAZA BASMALIYIZ

Açılış töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dünyada yaşanan ekonomik krizin ardından birçok ülkenin zor durumda olduğunu, ancak Türkiye'nin büyümeyi sürdürdüğünü vurguladı. Çağlayan, "Bize hasta diyenler şimdi yoğun bakım çadırında. Kriz öncesi döneme gelmeleri için en az 10 yıl gerekli. Diğer taraftan Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da gerek siyasi, gerek ekonomik sorunlar yaşanıyor. Birçok ülkede şu anda bağımsızlık savaşı var. Böyle bir ortamda Türkiye, dünyada yaşanan siyasi ve ekonomik çalkantıdan bir başarı hikayesi olarak çıkıyor. Avrupa ekonomileri ciddi küçülüyor. Bırakın büyüme rakamlarını, ne kadar az küçülürsek o kadar kar hesabındalar. Türkiye ekonomisi Çin'den sonra dünyada en fazla büyüyen ülke sıfatında. İlk 6 ayda yüzde 3.1 büyüyoruz. Tabi bu benim mutlu olduğum büyüme rakamı değil. Sanayinin içinden geldim. Yatırımı, üretimi, ihracatın istihdamın ne anlama geldiğini hayat okulunda öğrendim. Türkiyenin güçlü ve dinamik yapıda otomotiv sektöründe geldiği noktada aynen bugün fuarda olduğu gibi bu araçlar gibi frene değil gaza basmaya ihtiyacı var. Sonuna kadar gaza basmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından günün anısına Bakan Çağlayan'a bir plaket verildi. Plaketini alan Çağlayan diğer katılımcılarla fuarın açılışını yapdı. Çağlayan açılışın ardından fuardaki standları gezerek araçlar hakkında bilgi aldı.