Feza Çiftçi, altı yıl önce İzmir'in Torbalı İlçesi'nde 160 bini kapalı 750 bin metrekare alanda, binden fazla çalışanıyla mobilya sektöründe her yıl beklenenden daha fazla büyüdüklerini belirtti. Çiftçi, geçen yıl yüzde 30 büyüyerek kendi adlarına rekor kırdıklarını söyledi. İlk üretimlerini koltuk, kanepe grupları, baza ve yatak başlarında yaptıklarını kaydeden Çiftçi, "Dünyanın en iyi üretim makinelerine sahip olan Torbalı tesisimizde ilk görevimiz üretimden önce altyapıyı oluşturmaktı. Altyapıyı hızla yerine oturttuktan sonra üretimde de dünyanın sayılı markaları arasında yerimizi aldık. Türkiye’nin dört bir yanında varız. Ama şimdiki hedeflerimiz arasında dünya lideri olmak yatıyor. Rusya’nın en büyük halı fabrikamız ile Rusların evini döşerken, Şimdi de önümüzdeki yıl içinde Çin’deki halı fabrikamız faaliyete geçecek ve Çinlilere Türk halısı satacağız" diye konuştu.

Çiftçi, mobilya ve ev tekstilinde seri üretimde kimsenin hızlarına yetişemeyeceğini ifade etti. Çiftçi, "Ürün yelpazemizi A’dan Z’ye genişlettik. Bir evi baştan aşağı donatabiliyoruz ve takımlarımızı ona göre yapıyoruz. Türkiye’de sektör liderliğinden sonra Avrupa’ya mobilya konusunda dereceye girmek için kolları sıvadık. İzmir bizim için bulunmaz bir yer. İhracat konusunda rahatlığımız sayesinde Amerika, Avrupa ülkeleri ve Orta Doğu’ya mal gönderiyoruz. İzmir’de üretilen mobilyalar önce Almanya’nın Köln kentinde bulunan 25 bin metrekarelik depomuza oradan da dünyaya yayılıyor" dedi.

'ŞUBELEŞMEMİZİN YANI SIRA ÖNEMLİ PAZAR AVM’LER'

Genel Müdür Çiftçi, 2011 yılında Merinos konseptini üçe ayırdıklarını söyledi. Çiftçi, "Üç oluşum içindeyiz. Öncelikle Merinos Corners, Merinos Showroom ve Merinos Elegance. Hepsinin içinde barındırdığı ürün yelpazesi farklı. Türkiye’de 2012 yılı içinde açacağımız 20 mağaza ile Türkiye’nin ulaşamadığımız bir yeri kalmayacak. uluslararası pazarlarda da yerimizi AVM’lerde almaya şimdiden başladık. Merinos mobilyalarını her yerde satıyorsak bu büyük başarıdır. Halıyı 52 ülkeye ihraç ederken mobilyayı da 2013 sonuna kadar 52 ülkeye ihraç edeceğiz" diye konuştu.

'SATIŞ SONRASI VE AR-GE ÇOK ÖNEMLİ'

Feza Çiftçi, 50 kişilik tecrübeli AR-GE çalışanıyla son trendleri yakından takip ettiklerini ifade etti. Çiftçi, "Mobilya sektöründe özellikle yurt dışında faaliyet gösteriyorsan ve zirveye oynuyorsan çok önemli bir altyapının yanında satış sonrası hizmetin ve AR-GE’nin değeri büyük. Yurt dışında verilen sözler birinci sıradadır. Satış sonrasında da elimizden gelenin en iyisini yaptığımızı düşünüyoruz. Eğer bir dünya markası olduysak başarımızın yarısını AR-GE ve satış sonrası hizmete bağlıyoruz" dedi.