Kocaeli Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen seminere Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Meksika Büyükelçisi H.E. Jaime Garcia Amaral, DEİK/Türk-Meksika İş Konseyi Üyesi Albert Saydam, ProMexico Orta ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Erwin Feldhaus ve Messe Frankfurt Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Yardım ile sanayiciler, işadamları katıldı.

Ayhan Zeytinoğlu, açılış konuşmasında Kocaeli Sanayi Odası'nın 2012 yılı içinde yurt dışı ziyaret ve uluslararası ilişkiler programını açıklarken, Kocaeilili sanayicilerin 18- 20 Temmuz 2012 tarihlerinde Meksika’da gerçekleştirilecek 'Automechanika Fuarı'na katılacağını söyledi. Toplantıda daha sonra söz alan Meksika Büyükelçisi H. E. Jaime Garcia Amaral, Türk işadamlarını Meksika’ya yatırım yapmaya çağırdı. ProMexico Orta ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Felhaus, Meksika’nın çok büyük bir pazar olduğunu vurgulayarak ülkeye yatırım yapacak Türk işadamlarını her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı. 

DEİK/Türk- Meksika İş Konseyi Üyesi Kocaelili sanayici Albert Saydam ise Meksika’da yatırım yaptıklarını ve çok mutlu olduklarını vurguladı. Saydam, "Burada önce 500 metrekarelik bir alanda iş yapmaya başladık. Şimdi ortaklarımız olduğu gibi alanımız da 5 bin metrekareye yükseldi. Meksika’da yatırım yapmanın artı yönleri daha fazladır" diyerek Türk işadamlarına Meksika'ya yatırım yapmakta çekinmemelerini söyledi.



MB(MB/BT)