McDonald's'ın 119 ülkede 33 binden fazla restoranı bulunduğunu belirten Genel Müdür Dilek Başarır, Türkiye'de 26 yıllık geçmişi ile Anadolu Endüstri Holding çatısı altında 200'den fazla restoranı ve 5 bine yakın çalışanı ile yılda 93 milyona yakın kişiye hizmet verdiğini açıkladı.

Antalya'da da müşteriye sunulan yeni kahvaltı türlerine ilişkin bilgi veren Başarır, kahvaltının toplam cirodaki payının yüzde 3 olduğunu ve yeni eklenen seçeneklerle birlikte üç katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Antalya'nın büyüme potansiyeli en yüksek illerden biri olduğunu ve burada 12 restoranla 500 kişilik istihdam yarattıklarını dile getiren Başarır, besin değeri yüksek kahvaltı servislerinin AVM'ler haricinde 04.00'da başlayıp, 11.00'e kadar devam ettiğini söyledi.

HAFTA SONU ZEVKİ OLMAKTAN ÇIKIYOR

Yumurtanın özellikle gündelik yaşamımızın telaşı içinde ihmal edilen, zamana ihtiyaç duyulan ve kıvamında hazırlamanın kolay olmadığı bir besin maddesi olduğunu ifade eden Başarır, artık yumurtanın hafta sonu zevki olmaktan çıkıp okula, işe giden Türk insanının günlük beslenmesinin bir parçası olacağını kaydetti.

6 RESTORAN DAHA HEDEFLİYOR

Antalya ve Alanya'daki 4 McDonald's restoranının işletmecisi olan Zekai Avcı, önümüzdeki 5 yıl içinde Antalya'daki McDonald's restoran sayısını 10'a yükseltmeyi hedeflediğini açıkladı.

'KAHVALTI OLMAZSA OLMAZ'

Uzman Diyetisyen Ayşegül Bahar ise 7'den 70'e herkesin beslenmesinde olmazsa olmaz olan öğünün kahvaltı olduğuna dikkat çekti. McDonald's'ın kahvaltı menülerinin besleyici değerler açısından uygun seçenekler sunduğunu belirten Bahar, McDonald's kahvaltı seçenekleri hem doğru yeterli miktarda kalori hem de protein karbonhidrat dengeli bir beslenme sağladığını da söyledi.

KAHVALTI MENÜLERİ

McDonald's'ın kahvaltı servisi yapan restoranlarında sunulan Yumurtalı McMuffin, Piliç Dilimli McMuffin, Yumurtalı Piliç Dilimli McMuffin, Kahvaltı Tabağı, Pankek, Hash Browns gibi özgün tatlardan oluşan McDonald's kahvaltı ürünlerine peynir, zeytin, salatalık ve domatesten oluşan klasik Türk kahvaltı tabağı ve Sucuklu Yumurtalı McMuffin'in de eklendiği belirtildi.