Merkezi Bursa'da bulunan ve 25 yıldır yem ve yumurta üretimi, tam yağlı soya üretimi, mısır kurutma, hammadde ticareti alanlarında faaliyet gösteren Matlı A.Ş.'nin tanıtım ve büyüme stratejileri ile ilgili toplantı Crowne Plaza Convention Center'da yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Matlı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Karacabey, Konya, Manisa Turgutlu, Çorlu Yem Üretim Tesisleri'nde toplam 550 bin ton yem üretim kapasitelerinin olduğunu belirterek entegre çiftlikleri ile bu oranın 590 bin tonluk olduğunu kaydetti. Yıl sonunda büyükbaş ve kanatlı yem üretimi ile 435 milyon TL'lik ciroya ulaşacaklarını açıklayan Matlı, geçen yıla oranla cirolarında yüzde 25'lik artış yaşayacaklarını açıkladı.

Matlı, yatırımlarını sürdürdüklerini ifade etti. Matlı, "Bu yıl aralık ayında üretime başlayacak olan Samsun Yem Üretim Tesisimiz, saatte 40 ton yem üretim kapasitesine sahip olacak. Gaziantep fabrikamızı ise 2013'te üretime alacağız. Bu yatırımlarımız ile 2015 yılında yem üretim hedefimiz yıllık 1 milyon ton ve 2020 hedefimiz ise 2 milyon ton olmasını öngörüyoruz. Yumurtada 2015 yılı üretim hedefimiz yıllık 1 milyar adet ve 2020 yılında 2 milyar adet olacak" diye konuştu. Özer Matlı, yatırım planları içerisinde birçok alan daha bulunduğunu açıkladı.

Aynı zamanda AK Parti Bursa Milletvekili olan Matlı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Önder Matlı ise Türkiye'nin yüzde 25 nüfusunun tarımla geçimini sağladığına işaret ederek bu sektör ile ilgili bazı önlemler alınması gerektiğini kaydetti. Eğitim ile insan kaynağının geliştirilmesi gerektiğini belirten Önder Matlı, alt yapı sorununun da aşılması ile verimliliğin artacağını söyledi.