Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Covit19 etkisi Mart ayında gayrimenkul sektörünü teğet geçti diyebiliriz. Mart ayında tüm gayrimenkul türlerinde 182 bin 689 satış gerçekleşti. Bu sürede web tapu üzerinden 29 bin 748 konut satışı gerçekleşti. İlk üç ayda yapılan toplam satış sayısı ise 586 bin 282 oldu” dedi.

V Dalgası Bu Ay Başlayacak

Salgının, gayrimenkul piyasalarında özellikle bu ay daha fazla etki edeceğini belirten Özelmacıklı “Kuluçka dönemi sonra erdi. Şimdi U şeklinde olmasa da V şeklinde bir grafik bekliyoruz. Gayrimenkul satış ve kiralamalarında hızlı bir düşüş söz konusu olacak, lakin piyasaların Haziran ayı itibarı ile toparlanacağını düşünüyorum” dedi.

Yabancılara Satışlar Askıda Kaldı

Türkiye genelinde toplam yabancı mülkiyet sayısının 347 bin 995’e yükseldiğini belirten Özelmacıklı “Birçok Altın Emlak işletmemizde yabancılara satış süreçlerine ilişkin işlemler virüs nedeni ile yapılamadı. Gerek seyahat engelleri, gerekse sokağa çıkma yasakları gibi birçok nedenle, çok sayıda satış iptal edildi. Yabancılara satış bu süreçte çok daha fazla etkilenecek” dedi.