Marmarabirlik Yönetim ve Denetim Kurulu, bağlı 8 kooperatifin yöneticileriyle yapılan toplantı ardından, 2012-13 kampanya döneminde uygulanacak ürün alım fiyatlarını belirledi. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, sofralık zeytinde 190 taneli ürünün başfiyatını 6 lira olarak belirlediklerini söyledi. Güney Marmara’da yer alan kooperatif bölgelerinde üretilen sofralık zeytinin nefasetinden ötürü oluşan fiyat farklılığını dikkat alan Marmarabirlik, kiloda 200 tane gelen ürüne ise 5.60 lira ödeyecek Asa, açıklanan fiyatlardan üretecilerin memnun kalacaklarını ümit ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Kooperatif bölgelerimizde özel sektör temsilcilerinin alım yaptığı fiyatlar sunidir. Üreticilerimizin, tüccarın verdiği fiyata bakarak değerlendirme yapmamaları gerekir. Özel sektör temsilcileri, istediği gibi ürün alıp piyasadan çekilir. Oysa Marmarabirlik ortak üreticilerimizin beyan ettikleri ürününün neredeyse tamamına yakınını almaktadır. Kooperatiflerimizden gelen beyanlara göre rekolte tahmini 60 bin ton civarındadır. Alım politikası ve fiyatlarımızı da, ülke genelindeki üretimin iri, orta ve ince kalibre dağılımına göre belirledik."

"ÜRETİCİ KOOPERATİFİNE SAHİP ÇIKSIN"

Marmarabirlik’in geçen kampanya döneminden yüksek miktarda küçük taneli zeytin stoğu bulunduğunu söyleyen Başkan Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, popülist davranmadan, ortaklarını ve kooperatifleri mağdur etmeden, Marmarabirlik’i de zarar ettirmeden ortak bir yol bularak fiyatları belirlediklarını söyledi. Asa, şunları söyledi:

"Belirlediğimiz fiyatlarda, tüketici ayağı da hesaba katılmıştır. Alınacak ürünün sofraya kaç liraya ineceği de önemlidir. Ayrıca bu kampanya dönemi çok farklıdır. İri taneli ürün ihtiyacı nedeniyle verilen bu fiyatların, üreticimizde gelecek yıllara ilişkin yüksek beklenti oluşturmaması gerekmektedir. Belirlenen fiyatlardan üreticimizin memnun olacağını ümit ediyoruz. Marmarabirlik kar ettiğinde kimse hesap sormamaktadır. Ancak, zarar ettiğinde de her ortağın hesap soracağının da bilinmesini isteriz. Üreticimiz, ürününü satarken 10 kuruşluk farkları değil, Marmarabirlik’i tercih etmeli ve birliğine sahip çıkmalıdır. Belirlediğimiz fiyatlarla üreticimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra görev üreticimizin. Aynı zamanda üreticilerimizin Marmarabirlik’in gübre, zirai ilaç ve nakdi yardımlarından faydalanabileceklerini de unutmamaları gerekir. Üretici birliğine ne kadar sahip çıkarsa, Marmarabirlik de ortaklarını o derece korur. Kampanya dönemi, üreticilerimize, kooperatiflerimize ve Marmarabirlik’e hayırlı olsun."



NG(FK/İD)