Kuşadası'nda hayata geçirilecek Double Tree by Hilton projesi basın mensuplarına tanıtıldı. Yatırımı üstlenen Göçtur şirketine ait Pine Bay Oteli’nde düzenlenen toplantıda Hilton Worldwide Türkiye, Rusya ve Doğu Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Müdür Yardımcısı Mike Collini, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Belediye Başkanı CHP’li Esat Altungün ile Göçtur Yatırımlar Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçer Çukurova yatırımla ilgili bilgi verdi. Çukurova, yıllar önce hayalini kurdukları projeyi dünyaca ünlü bir marka ile hayata geçirmekten heyecan duydukarını belirtti. Çukurova, "Bir dünya markasının Türkiye’ye, Kuşadası’na gelerek böylesi özel bir projeyi desteklemesi sayesinde hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Bu tesis turizm potansiyeline büyük katkı sağlayacaktır. Proje iş dünyası, tarih ve eğlencenin harmanlandığı bir özellik taşıyor. Proje çerçevesinde yatırımın yapıldığı mekanda bulunan tarihi binalar aslına uygun restore edilecek. 25 milyon liraya mal olacak olan tesiste 50 suit oda bulunacak, istenildiğinde bu 87 odaya çıkabilecek. 2013 yılının Mart ayında açmayı düşünüyoruz" dedi.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de, Türk turizminde önemli bir markası olan Kuşadası’nın, Hilton ile daha da önem taşıyan bir konuma geleceğini belirtti. Esen, "Kuşadası Hilton gibi dünyaca ünlü bir markanın adını bir kez daha duyuracak. Bu tesis diğer yatırımların kalitesi içinde öncülük yapacak. Bundan sonra yatırımcılar daha kaliteli ve nitelikli hizmet yaratma yarışına girecek. Dünyaca ünlü tüm markaları Kuşadası’na davet ediyoruz. Yatırım yapmaları halinde tüm kurumlarımızla danışmanlık yapmaya ve yardımcı olmaya hazırız" diye konuştu.

Kuşadası Belediye başkanı Esat Altungün de, "Kuşadası belli bir dönemden sonra yatırımların geldiği bir yer haline geldi. Kuşadası tarihi, coğrafyası, kültürüyle zengin bir kent. Bu kente yatırımcıları bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hilton Worldwide Türkiye, Rusya ve Doğu Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Müdür Yardımcısı Mike Collini, Kuşadası’na ilk uluslararası markayı kazandırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Collini, 56 yıl önce İstanbul Hilton ile Türkiye’ye girdiklerini hatırlatarak, "Bugün yatırımlarımız sürekli artıyor. Double Tree’nin 4 tesisinin yanına yenilerini eklenmeye devam edeceğiz. Kuşadası Double Tree by Hilton çok heyecanlı bir proje. Eskinin yeniyle karışımı olacak. Bu proje yatırımlarımız arasında özel bir yer taşıyor. Londra’daki Double Tree by Hilton bir kale ile bütünleşmiş. Burası ise eski binalarla farklı bir proje. Bu projeyi bu yönüyle çok sevdik" dedi.



LS(İÖ/CK)