RUMELİSİAD’ın düzenlediği toplantıya Kosova Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila, Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cuneyd Ustaibo, Ticaret Sanayi Bakanlığı Genel Sekreteri Elijana Naka ve Politik Danışman Florent Bakiya katıldı.

Toplantıda konuşan Mimoza Kusari Lila Kosova’nın kötü dönmelerinde Türkiye’nin kendilerine her türlü yardımı yaptığını dile getirerek, "Şimdi kötü zamanları unutup gelecek için çalışıyoruz. Şimdi özgür Kosovalılar'ın çalışmaya ihtiyacı var. Bursa, benim Kosova’da görmek istediğim bir şehirdir. Gelecekte Kosova’nın gelişimini Bursa’daki gibi görmek istiyoruz. Hedeflerimizi sizinle birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Kosova’da yürürlüğe giren bir kanunla yeni sanayi bölgelerinin kurulmasına izin verdiklerini belirten Lila, "Kosova küçük bir ülke olmasına rağmen potansiyeli yüksek. Burada üretim yapıp ihracatı Avrupa’ya yapabilirsiniz. AB’ye Kosova’dan gümrüksüz mal ihraç edilebilir. Türkiye ile gelecekte bir anlaşma yapacağız. Bizim mallarımızı korumak amacıyla bir imza atılacak. Ve serbest ticaret anlaşmasını imzalayacağız. Son zamanlarda Kosova’da üretim için şartlar daha iyi hale gelmektedir. Kosova’da yatırım yapacak işadamlarına da elimizden gelen yardımı yapacağız" diye konuştu.



SB(FK/SS)