Temelinin atıldığı 28 Eylül 2011 gününden itibaren, 'çevreye zarar vereceği' iddiasıyla çevreciler ve yöre halkı tarafından zaman zaman eylem ve protesto gösterilerinin yapıldığı POSCO'nun inşaatı tüm hızıyla sürüyor. POSCO çelik haddeleme fabrikası, 170 bin metrekare alan üzerinde 8 bin 600 metrekare kapalı alana sahip ve 744 metre uzunluğunda 150 metre genişliğinde olacak. POSCO fabrikasının tamamı çelik konstrüksiyon yöntemiyle yapılıyor.

İnşaat çalışmaları hakkında basın mensuplarını bilgilendiren POSCO Türkiye Genel Müdürü Jong Won Kwon, Türkiye'nin yıllık paslanmaz çelik ihtiyacının 360 milyon ton olduğunu söyleyerek, "Türkiye`yi çok sevdiğimiz için bu yatırımı buraya yapıyoruz. Yıllık üretim kapasitemiz 200 bin ton olacak, bir yıl sonra kapasiteyi 400 bin tona çıkartacağız ve Türkiye piyasasına daha ucuz satacağız. İnşaatın yüzde 60 tamamlandı. Önümüzdeki yıl Mayıs ayında üretime başlayacağız" dedi.

'ÇEVREYE DUYARLIYIZ'

Çevreye son derece duyarlı olduklarını söyleyen Jong Won Kwon, temel atma aşamalarında çevrecilerin gösterdiği tepkileri doğal karşıladıklarını belirterek, "Biz fabrikamızda çelik üretimi yapmayacağımız için çevreye zarar vermeyeceğiz. Sıcak haddeleme Güney Kore'de yapılıyor. Buraya getirilen çelik soğuk haddelemeden geçecek. Çevreye olan duyarlılığımızı ileriki safhalarda çevrecileri fabrikaya gitererek kendilerine anlatacağız" diye konuştu.



EA(MB/COŞ)