Konica Minolta Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Toshiyuki Yamada, Antalya bölge ofisini ziyaretinde Türkiye pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konica Minolta'nın müşterilerinin dokümantasyon süreçlerinde daha verimli çalışabilmelerine imkan tanıyan hizmet ve çözümleri sağladığını açıklayan Yamada, optimize baskı hizmetleri konsepti, kaliteli Konica Minolta ürünleri ve teknik servisi ile şirketin müşterilerine maliyet tasarrufu sağlama ve buna bağlı olarak kârlarını yükseltme imkanı tanıdığını söyledi. Yamada, Antalya bölge ofisinin Konica Minolta'nın Türkiye organizasyonundaki en önemli parçalarından biri olduğunu da açıkladı.

TÜRKİYE'DE YÜZDE 150 BÜYÜME

Konica Minolta'nın tüm gücünü Türkiye'ye açmak istediklerini aktaran Toshiyuki Yamada, 80 kişilik Türkiye ekibiyle fotokopi, printer ve dijital baskı makineleri alanında geçen yıl 45 milyon liralık satışa ulaştıklarını, 2015 yılına kadarki süreçte ise yıllık satış rakamının 60 milyon lira olarak hedeflendiğini dile getirdi. Türkiye'deki gelişim oranlarının ise yüzde 150 olduğunu aktaran Yamada, önümüzdeki yıllarda Konica Minolta olarak Türkiye'de üretim tesisleri kurulması yönünde de planlamalar yapabileceklerini kaydetti.

DÜNYA ÇAPINDA 4.8 MİLYAR EURO GELİR

Konica Minolta olarak yüzde 80'ini fotokopi, printer ve dijital baskı makinelerinin oluşturduğu toplam 6 sektöre yönelik üretim yaptığını da anlatan Yamada, 50'den fazla Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkesinde kendi iştiraki olan şirketler ve distribütörler tarafından temsil edildiklerini açıkladı. Yamada, Konica Minolta Business Technologies'in dünya çapında 37 bin 200'den fazla çalışan ile 2010-2011 mali yılında 4.8 milyar Euro'dan fazla gelire ulaştığını dile getirdi.