Aygen Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Erol Aygen, Ar-Ge çalışmaları sonucu buhar kazanı olmayan kereste kurutma sisteminin imalatını gerçekleştirdiklerini, yeni teknolojiyle kereste kurutma işlemini sıcak hava ile en ideal ve ekonomik olarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Erol Aygen, buhar kazanlı sistemlere göre sıcak hava kazanlı kurutma sisteminin kurulum, işletme ve güvenlik açısından büyük avantajlarını olduğunu belirterek, "Firmamız ilk olarak kurutma işleminde ısıtma sistemini sıcak hava ile yaparak buhar kazanı ve ekipmanlarının gerekliliğini ortadan kaldırdı, kerestenin kururken ihtiyacı olan nemi ise fırın odası içine yüksek basınçta su püskürterek sağladı. Asma tavan sistemi, vantilatörler, nem tahliye, temiz hava bacaları ve tam otomatik otomasyon sistemimiz kurutma işlemini en ideal ve en ekonomik olarak gerçekleştirmektedir" dedi.

Geliştirdikleri fırında yakıt olarak kömür, talaş veya odun kullanıldığını anlatan Aygen, "Yeni kazanımızın çalışma prensibinde buhar olmadığından kullanımında herhangi bir tehlike söz konusu değildir. Bu nedenle buhar kazanlarında olduğu gibi kazanın çalıştırılmasında sertifikalı operatöre ihtiyaç yoktur. Fırın odaları prefabrik yapı olması nedeni ile montajda ve ileride adres değişikliğinden kaynaklanabilecek demontaj işlerinde büyük kolaylıklar sağlamaktadır" diye konuştu.

Aygen, iç pazarın yanı sıra Ukrayna, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Bahreyn ve Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.



UA(OA/CK)