Büyükşehir Belediyesi, Tes-İş Sendikası, Aktif Grup ve Özelleştirme İdaresi'nin ortakları arasında yer aldığı, Atatürk’ün emriyle kurulan, Türkiye’nin ilk elektrik üretim ve dağıtım şirketi olan Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi KCETAŞ’in genel kurulu, şirket toplantı salonunda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TES İş Şube Başkanı Rifat Pakkan, Aktif Grup adına Sema Cıngıllıoğlu ve diğer hissedarların katıldığı genel kurulda konuşan Genel Müdür Şadi Büyükçeci, abonelerden en çok trafo bakımları nedeniyle yapılan 6-8 saatlik bakım süresince elektriklerin kesilmesinden şikayet geldiğini söyledi. Büyükkeçeci, şöyle dedi:

"Abonelerimizin arzusuna uyarak, yılda 1 kez yaptığımız periyodik bakımlardaki 6-8 saatlik mecburi elektrik kesintisini, yaptığımız son yatırım ve teknolojik çalışmalarla bu yıldan itibaren Türkiye’de ilk kez olmak üzere hiç elektrik kesmeden gerçekleştireceğiz. 2011 yılında şirket olarak 39.1 milyon TL yatırım harcaması yaptık. 2012 yılında bu rakam 46 milyon TL olacaktır. Havai hatlarımızı, yeraltına alarak, yeraltı kablosu ağımızı artıracağız. Şirketimize bağlı trafo sayısı 49’a yükseltilmiş. Türkiye’de yine bir ilk olmak üzere enerji master planı yapılmıştır. 5, 10, 20 yıllık dönemler halinde Siemans firmasının Amerikalı uzmanlarına yaptırılan bu plan sayesinde enerji kalitesi yükseltilecektir."

Genel Müdür Şadi Büyükkeçi, Şirketin yüzde 20’lik hissesinin Özelleştirme İdaresi tarafından Mart ayı sonuna kadar teklif alındıktan sonra satışa çıkarılacağı belirterek, şöyle dedi:

"Bünyemizdeki Erciyes Enerji Üretim Şirketi'nin üretime yönelik çalışmaları devam etmekte olup, mevcut sahalarımızda kömürden enerji elde etmek için sondaj çalışması yapılmaktadır. Ayrıca şirketimize birlikte enerji üretmek için çeşitli firmalardan teklifler gelmekte olup bu tekliflerin uygunluğu titizlikle incelenmektedir.İkisi yabancı biri Türk firmalarla işbirliği ve gizlilik anlaşması imzalanmış olup müşterek fizibilite çalışmalarına başlanılmıştır. Ayrıca, Güneşden elektrik üretmek için uygun güneş tarlası bulma çalışmalarımız devam etmekte olup 5 yıl içerisinde mutlaka bir üretim santralına sahip olmak en büyük hedefimizdir."

Yönetim Kurulu ve Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki de belediyenin büyük ortak olarak yer aldığı Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi, başarı bir çizgide enerji sektöründe ilerlediğini anlatırken, "Şu anda bir sorunumuz yok. Türkiye’nin kurumsal nitelikli en eski ve başarılı elektrik dağıtım şirketidir" dedi.



OE,DÖ(OE/İD)