Kayseri Sanayi Odası'nın Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Hacılar İlçesi'nde Boydak Gruba ait HES Kablo fabrikasının bahçesinde yapıldı. Açık havada iftar öncesi yapılan toplantıda ilk sözü alan KAYSO Meclis başkanı Nurettin Okandan, ekonomik daralmanın ülkeyi etkilediğini, son gelinen noktada piyasada daralma olduğunu, bunun sürmesi halinde ekonomik açıdan sıkıntı yaşanacağını belirtti. Okandan, Hükümetin ekonomik alanda yaptığı düzenlemelerin sanayicileri rahatlattığını, iş dünyasına ekstra fatura çıkmadığını kaydetti.

'İÇ VE DIŞ PİYASADA DARALMA VAR'

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak da, Türkiye’nin etrafındaki olaylar nedeniyle hükümetin ekonomik anlamda biraz frene bastığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekonomide bir miktar daralma söz konusu. Hem iç, hem dış piyasada daralma var. Elbette bunun sebepleri var ama, bizi sevindiren Türkiye’nin eksiklikleri de olsa olağanüstü bir zorluğumuz yok. Etrafımızdaki olumsuzluklar, geleceğe endişe ile bakılmasına neden oluyor. Normal şartlarda hükümetimiz bu dönemde gevşek politika izleyebilir. Bu bizim lehimize olur. Kanaatimizce önümüzdeki günlerin biraz daha belirsiz olması nedeniyle bu günlerde biraz frene basılmış durumda. Bunu hep birlikte hissediyoruz. Ekonomide soğuma var. Bunun geçici olduğuna, bir tedbir amaçlı olduğuna inanıyorum. Tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. Böyle devam edelim ama, özellikle hem ekonomik, hem siyasi açıdan Türkiye daha olumsuz günlere doğru gitmesin. Türkiye’de ekonomik açıdan özel sektör, kamu, ekonomi yönetimi iş dünyası el eledir. Ekonomiyle ilgili açık söyleyelim bir endişem yok. En fazla birkaç puan daha düşürülür. Bizim mevcut yapımızda bir bozulmaya tahammülümüz yok. Siyasi yapımızda ülkemizin bütünlüğüyle ilgili konulara tahammülümüz yok. Ekonomi, tabir yerindeyse bizim işimiz. Hep beraber, iş dünyası ve hükümet ekonomiyi yürütürüz. Hepimiz aynı gemideyiz. Tek endişemiz, Türkiye’nin bu son dönemlerde yaşanan olaylarda bir olumsuzluğa maruz kalmamasıdır. Veyahut amiyane tabirle bir kalleşliğe maruz kalmamasıdır. Kafamızdaki tek soru işareti budur."

'YURT DIŞINA DA YATIRIM YAPIN'

İşadamlarını yurt dışında da yatırıma ve ortaklıklara davet eden KAYSO Başkanı Boydak konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kayserili yatırımcılar olarak sadece ülkemizde değil, dış dünyayı da keşfetmeli oralarada yatırım yapmalıyız. Çin’den İtalya’ya uzanan hatta bizim gibi kuvvetli ve sürekli üreten bir başka ülke yok. Genç nüfusumuz ve üretkenliğimizle, marka değerlerimizle, yurt dışına da yatırım yapmalıyız."

Davetliler açık havada iftar açtıktan sonra, sahura kadar oturarak sohbet ettiler.

OE,DÖ(OE/COŞ)