KAYSO Başkanı Mustafa Boydak Nisan ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, yeni teşvik paketinde, özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi için özel imkanlar sağlanmasının, ileri teknoloji gerektiren ve büyük ölçekli yatırımların desteklenmesinin ve bu yatırımların hangi bölgede yapılırsa yapılsın yüksek getirili desteklerden istifade edecek olmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin temel sorunlarından birinin cari işlemler açığı olduğunu ve yeni teşvik paketinin bu sorunu biraz daha hafifletecek şekilde hazırlandığını ifade eden Boydak, Kayseri'de artık teknolojik ürünlerin üretilmesini, ölçekleri biraz daha büyük yatırımların gelmesini arzu ettiklerini ve yatırımcıların da bu fırsatları kaçırmamasını istedi. 

Yeni teşvik yasası ile sanayicilerin kendi durumlarını gözden geçirme, teknolojik yatırımlara öncelik verme ve darboğaz giderici yatırımlar konusunda sanayicilere imkanlar sunduğunu da belirten Boydak, ''Bankacılık sektöründe kullanılan kredilerdeki artış hızı zayıfladı ama bizim bu dönemde ekonominin kötüye gittiği yönünde bir endişemiz yok. Ekonomide içinde bulunduğumuz dönemde, mevcut kazanımlarımızı kaybetmeme çalışması yapılıyor" diye konuştu.


VD(OE/AAA)