KAYSO tarafından 6 ayda bir üyelerine yönelik ekonomik ve mali durumlarındaki değişim ile geleceğe yönelik beklentilerini ve önerilerini belirlemek üzere düzenlenen 'Ekonomik Durum Tespit Analizi' çalışması açıklandı. 2011 yılının ikinci 6 aylık ekonomik durumu değerlendirmek üzere imalat sanayinde faaliyet gösteren tüm KAYSO üyelerine yönelik yapılan anket çalışmasına 155 firma katıldı. Anket çalışmasını değerlendiren KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ankete katılan firmaların yüzde 48’inin 2011’in son altı ayından memnun olduğunu, yüzde 50’sinin önümüzdeki 6 aya ilişkin beklentilerinin iyi yönde olduğunu söyledi. Boydak, bunun da 2012 yılının ilk yarısında ekonominin yatay bir seyir izleneceği anlamına geldiğini anlattı. Kapasite kullanım oranlarının önceki döneme göre arttığını ifade eden Başkan Boydak, işletmelerin yüzde 50’ye yakınının önümüzdeki dönemde yatırım planlamakta olduklarını belirtti.

Başkan Mustafa Boydak ihracatta 2011’in ilk altı ayına göre yüzde 30’a yakın bir oranda artış olduğunu, koymuş oldukları 1,5 milyar dolarlık hedefi aşmış olmanın ve ihracat yapan firma sayısının her geçen gün artmasının sevindirici olduğunu söyledi. Sonuçlara göre sanayi gelişim endeksindeki beklentilerin iyimser olduğunu açıklayan Boydak, şöyle dedi:

"Çalışma sonucu ortaya çıkan göstergeler ekonomide yatay bir seyir olduğunu göstermektedir. Daha önceki dönemlere göre ekonomide kısmi bir yavaşlamanın ortaya çıktığı, 2012 yılında yatay seyrin devam etmesinin beklendiği görülmektedir. 2012 ilk yarısında imalat sanayi istihdamında da dikkate değer bir artışın yaşanmayacağı görülmektedir."



OE(OE/İD)