Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen TÜMSİAD Kayseri Şube Başkanı Nusret Uğurlu, gerçekleştirdikleri gezinin Umman’ın nüfus yoğunluğu diğer bölgelere göre 24 kat daha fazla olan Başkent Muscat şehrinden başladığını söyledi. Gezinin devamında Muttrah, Bowshar ve A’seeb şehirlerinin de ziyaret edildiğini ifade eden Uğurlu, şöyle konuştu:

"Yaptığımız ziyaretlerde, Umman’da yerleşik olarak çalışan Türk işadamlarının sektörlerini masaya yatırdık. Değşik sektörlerde yaşanan zorluklar konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Sıcak bir ortamda geçen görüşmelerde ziyaret ettiğimiz temsilcilere, hem TÜMSİAD logolu çini tabak, hem de Kayseri’nin yöresel lezzetleri olan pastırma ve sucuk hediye ettik. Yapılan ikili görüşmeler sonrası özellikle inşaat ve demir-çelik sektöründe prensip anlaşmaları da sağladık. Umman’daki firmalara Kayseri sanayisi ve ticaret potansiyeli hakkında bilgiler verdik."

'BİZ KENDİ YAĞIMIZDA KAVRULURUZ'

Basın toplantısında gazetecilerin yeni teşvik yasası ile ilgili sorularını da yanıtlayan Uğurlu, "Bölgesel manada teşviki olumlu buluyoruz. Ama Kayseri’de 'Bize kimse köstek olmasın, biz kendi yağımızda kavruluruz' gibi bir anlayış da var. Bu nedenle devlet yatırımlarından yeterince destek alamadığımız düşüncesindeyiz" dedi.

CZ(OE)