Bir süre Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ı Almanya’nın Leipzig il Weissenfels bölgesinde bulunan şirket merkezine davet eden CK Grup yetkilileri, Kayseri Şeker Fabrikası’ndan sipariş verdi. Dünya Şeker Borsası’nda tonu 548 Dolar seviyelerinde olan şeker için Kayseri Şeker Fabrikası ile nakliye dahil 710 Euro’dan anlaşma sağlanırken, şeker talebinin yıl içerisinde artarak süreceği belirtildi. C Kotası dahilinde satışı gerçekleştirilen şeker ile birlikte, Kayseri Şeker Fabrikası tarihinde ilk kez bir Avrupa Birliği Ülkesi’ne şeker ihracatı yapmış oldu.

Alman CK Grup ortaklarından Dr. Christian Künzer, Kayseri Şeker Fabrikası’nı 2 yıl boyunca yakından izlediklerini, şirketin istikrarlı yapısının sektöre ve kendilerine güven verdiğini belirterek şöyle dedi:

"Kayseri Şeker Fabrikası Türkiye’de potansiyeline en çok güvendiğimiz şeker üreticisidir. Sektördeki üretimin yüzde 4’ünü karşılayan şirketimizin hem sıvı şeker üretimindeki şeker ihtiyacını karşılamak, hem de ileriye dönük bir işbirliği içerisinde sizler ile çalışmaktan mutluluk duyacağız. Bizler inanıyoruz ki, CK Grup ile Kayseri Şeker Fabrikası ileride çok güçlü bir kardeşlik bağı ile çalışacaktır."

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da, tercih edilebilir olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplam ihracat miktarının firmanın talebine göre değişeceğini ifade etti

OE(OE/COŞ)