Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak yaptığı açıklamada, Ekim ayı ihracatının, Eylül ayındaki ihracaatla aynı seviyelerde olduğunu belirterek, ''Ekim ayı ihracaatı, bir önceki aya göre yaklaşık olarak aynı. Üyelerimiz tarafından Ekim 2012’de 109 ülke ve 3 serbest bölgeye 135 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirilmiştir. Ancak yıllık bazda baktığımız zaman ihracatımızın yüzde 5 oranında artarak 1 milyar 305 milyon dolar seviyesine geldiğini görmekteyiz" dedi.

İhracatta ilk sırayı Irak’ın aldığını, ardından Almanya ve İtalya’nın geldiğini belirten  Boydak, en çok ihraç edilen ürünlerin sırası ile demir, çelik, sac, iletken, maden, elektrikli ev aletleri ve tekstil olduğunu, HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş., Boydak Dış Ticaret A.Ş., ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.’nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını kaydetti.

'KOMŞULARLA PROBLEMLER OLUMSUZ ETKİLEDİ'

Yılın bitmesine az bir zaman kaldığını hatırlatan Boydak şöyle konuştu:

"Yine 1,5 milyar doları aştığımız bir yıl olacak ama 1 milyar 600 milyon doların üzerine çıkarız diye temennimiz var. Aslında daha fazla büyüyeceğimiz bir yıl olmasını diliyorduk. Ancak özellikle dış ilişkilerde oluşan gerginlikler, yakın komşularımız ile son dönemde yaşadığımız problemlerin ihracatımıza ve ekonomik hayatımıza olumsuz etki sağladığını da belirtmek istiyorum."



VD(OE/COŞ)