Kayseri 2'nci Mobilya Fuarı'nın açılış törenine Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, Kayso Meclis başkanı Nurettin Okandan, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Hasyüncü, mobilya firmalarının ve TÜYAP fuarının yöneticileri katıldı. 4 ayrı bölümde, 18 bin metrekare alanda açılan fuara Alman Mobilya Satın Alma Birliği (BVDM) üyeleri de katıldı.

'FUARDA YER KALMADI'

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Marangozlar, Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası, KOSGEB ve TİKA’nın katılımı ile açılan fuarın 29 Nisan’a kadar süreceğini belirterek şöyle dedi:

"Kayseri mobilya fuarı o kadar ilgi gördü ki maalesef katılımcılara yer yetmedi. Şimdiden gelecek fuar için rezervasyonlar yapıldı. Fuarın son günü halk günü yaparak, burada firmaların teşhir ettiği ürünleri yüzde 50-60 indirimle vatandaşlara satacağız."

'KAYSERİ, SEKTÖRDE SÖZ SAHİBİ' 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, Kayseri’nin mobilya sektöründe öne çıktığını ve bu sektörde söz sahibi olduğunu belirterek, "Mobilya sektörü Kayseri açısından sürükleyeci bir sektör oldu. Değişim her alanda sürüyor. Bu sektörde faliyet gösteren mobilyacı esnafına sesleniyorum. Rekabet etmeyen küçülür, hatta erir gider" diye konuştu.

ERMENİSTAN VE KARADAĞ HEYETLERİ DE KATILDI

Kayseri 2'nci Mobilya Fuarı'na başta Mobilya Alman Mobilya Satın Alma Birliği olmak üzere Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Fas, Fransa, Gürcistan, Hırvatıstan, Irak, İran, İtalya, Kazakistan, Karadağ, Kosova, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan’den heyetler ve alıcılar geldi.

Kayseri Mobilya fuarı 25- 29 Nisan tarihleri arasında saat 10.00- 20.00 arasında ziyaret edilebilecek.

FUARDA SÜRPRİZ NİKAH

Kayseri Mobilya Fuarı'nın açılışı sonrası bir de sürpriz yaşandı. Protokol mensupları fuarı gezerken, mobilya reyonlarından birinde TÜYAP Fuarcılık tarafından hazırlanmış, Organize Sanayi Bölgesinde işçi 32 yaşındaki Gökhan Yıldız ile Tülin Turan’ın nikahı kıyıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin kıydığı nikah sonrası, evlilik cüzdanını Vali Mevlüt Bilici Tülin Yıldız’a verdi. Yıldız çiftine Başkan Mehmet Özhaseki, "Evinizin bir noksanı varsa söyleyin hazır burada mobilya fuarında iken tamamlayım" diye seslendi. Nikah sırasında damat Gökhan Yıldız’ın, Büyükşehir belediye Başkanı Özhaseki'nin "Yanında oturan Tülin Turan’ı eşliğe kabul ediyormusun?’" sorusuna "Evet abiii" diye yanıt vermesi gülüşmelere yol açtı



OE,DÖ(OE/COŞ)