Londra’da 17–18 Kasım tarihleri arasında Landmark Hotel'de düzenlenen Decanter Fine Wine Encounter Fuarı 18 ülke ve yaklaşık 200 üreticinin katılımıyla gerçekleşti. 2012 yılında Decanter Şarap yarışmasında başarı kazanmış üreticilerin davet edildiği organizasyonda Türkiye'yi yerel üzümlerden oluşan 8 şarabı ile Kavaklıdere Şarapları temsil etti.  Organizasyonda Regional Trophy (Bölgesel Kupa) kazanan şaraplar özel bir bölümde şarap severlerin beğenisine sunulurken, bu bölümde yer alan Regional Trophy ödüllü Pendore Öküzgözü 2010 tüm katılımcılardan büyük beğeni topladı.

STAND ÖNÜNDE KUYRUK OLUŞTU

Organizasyonunda Dom Perignon, Chateau Figeac'ın da bulunduğu özel tadımlar ve MasterClass tadımları yapıldı. Bu tadımlara özel olarak davet edilen Kavaklıdere Prestige Öküzgözü de tadımcılardan tam not aldı. Fuarın tek Türk katılımcısı olan Kavaklıdere Şaraplarının bulunduğu stand önünde kuyruk oluştu.

Kavaklıdere Şarapları Murahhas Azası Ali Başman, DHA’ya, Anadolu bağcılığı ve şarapcılığının asırlar sonra tekrar lezzet ve kalitesiyle dünyada adından söz ettirmeye  başladığını, bu girişimlerin Türkiyenin tanıtımında da çok fayda sağlandığını belirtti. Batman, tadımda dünyanın sayılı şarap otoriterinden birisi olan Jancis Robinson’un, Türk şarapçılığından ve Kavaklıdere'den övgü ile bahsederek, Türkiye’nin sadece büyük olmak dışında kalteli üretim için ciddi bağ yatırımları yaptığını anlattığını söyledi. Batman ayrıca, Türkiye’nin, dünyanın en ünlü oenologue'u Stephane Derenoncourt ile beraber yerli üzüm cinslerini dünyaya tanıtmak için ciddi çalışmalar yaptığını da ifade etti.



AT(AÖ/İD)