Babası 61 yaşındaki Mehmet Kabaca ile birlikte 15 yıldan bu yana siyez bulguru üreten Salim Kabaca, Kastamonu’nun İhsangazi İlçesi'ne özgü siyez bulgurunu tanıtmak için Slow Food ekibi tarafından İtalya Torino kentindeki fuara katılacak. İhsangazi'nin Koçcuğaz Köyü'nde oturan Mehmet Kabaca, değirmen ve patoz makinesinden yaptığı elek sayesinde 15 yıl önce öğütmeye başladığı Siyez bulgurunu, oğlu Salim Karaca'nın İtalya’da tanıtacak olmasından gurur duyduğunu söyledi.

Yıllar önce küçük bir taş değirmen ile kendi bulgurunu öğütmeye başlayan Mehmet Kabaca, bu işi geliştirerek daha büyük değirmen yaptı. Eleğinin yetersiz geldiğini anlayan Mehmet Kabaca, patoz diye tabir edilen harman makinesinden de elek yapıp, çevre köylerde bulunanların da bulgurunu öğütmeye başladı. İtalya’nın Torino kentinde 25-29 Ekim tarihleri arasında Siyez bulgurunu tanıtacak Salim Kabaca, köylerine gelen yetkililere de yapılış aşamasını anlattıklarını belirtti. Kendi öğüttükleri 100 kilo Siyez bulgurunu İtalya’ya gönderdiklerini belirten Salim Kabaca, "Siyez bulgurunun tanıtımını yapmak için seçildim. Torino'ya gidip, tanıtımını yapacağım" dedi.

İhsangazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ömer Şahin ise İtalya’da 'Toprak Ana' temalı düzenlenecek fuarda ülkemizi Siyez bulguru ile Salim Kabaca'nın tanıdacağını belirtirken, "12 bin 500 yıllık bir buğday yiyoruz. İsminin de Hitit'lerden geldiği düşünülüyor. Hititl'erin sofrasında yer alan bir pilava kaşık sallamanın duygusunu yaşıyoruz” dedi.