Makser Press Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Çevik yıllık ürettikleri 280 civarındaki makinenin yüzde 40'ını Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini söyledi. Çevik, "İthal ettiğimiz makineleri daha kaliteli olarak üretmekle kalmayıp, uygun fiyatlarla satıyoruz. Şu anda bizim ürettiğimiz makinelerin Almanya'dan ithalatla geleni 200 bin lirayı buluyor, bizde ise 20-25 bin lira" dedi. Çevik, herhangi bir arızaya karşılık ithal makinelerde yaşanan satış sonrası servis sorununu da müşteriye yaşatmadıklarını, ürettikleri makinenin kullanım süresince arkasında olduklarını vurguladı.

PVC kaplamanın eski usul diye tabir edilen boyamaya oranla daha sağlıklı daha homojen, rahat ve temizlenebilir olduğunu ancak, Türkiye'de doğru kullanılmadığını vurgulayan Fethi Çevik, ithal makinelerin, Türkiye'de kullanılan hammaddeye de uyumlu olmadığını, bu nedenle bu makinelerle yapılan mobilyaların kısa sürede deformasyona uğradığını kaydetti.

Çevik, "Yabancılar bizim ürünümüzün üstünlüğünün farkında ama Türkiye bunun farkına henüz varamadı. Bizim çabamız hem ülke ekonomisinin hem de nihai tüketicinin zarar görmemesi içindir. Bu nedenle yurt dışının yanı sıra yurt içindeki birçok fuara katılarak ürünlerimizi tanıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.



BY(BK/CK)