Çiftçiler Ulusal Konfederasyonu (Coldiretti) Gençlik Meclisi’nin Kalabriya Üniversitesi desteğiyle yaptığı araştırmaya göre, ülkedeki genç işsizlerin artması, yavaş işleyen bürokrasi ve teknolojiyi geriden takip etmedeki en büyük etken, ülkedeki yöneticilerin yaşlanması. Araştırma sonucuna göre, siyasi, ekonomi ve kamu alanındaki yöneticilerin yaş ortalaması 59 ve bu durumda Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki en yaşlı yöneticiler sayılıyor. Hükümet kabinesinde ise bu rakam daha da artıyor. 69 yaşındaki Mario Monti liderliğindeki bakanlar kurulunun ortalaması ise 64. Senatörler 57, milletvekilleri 54 ortalamaya sahip olurken, son 3 yasama yılında görev yapan 2500 vekil ve senatörden sadece 2’si 30 yaşın altındaydı. Bu durum raporda, “Krizi aşamadan muhtemelen emekli olacaklar” yorumuyla yer aldı.

CAMERON 43 YAŞINDAYDI

En genç bakanlar ise 57 yaş ile Renato Balduzzi ve Filippo Patroni Griffi. David Cameron’un İngiltere Başbakanlığı’na seçildiğinde 43 yaşında, Tony Blair’in 44, John Major’un 47 ve Gordon Brown’un ise 50 yaşında olduğu da raporda hatırlatıldı.

Coldiretti ayrıca, banka yöneticilerinin 67yaş ortalamasıyla piskoposlar kadara yaşlı olduğunu, üniversite profesörlerinin ise 63 yaş ortalamasıyla, sanayileşmiş dünyadaki en yaşlı profesörler olduğunu da belirtti.



EÇ(AÖ/İD)