Cenevre'de faaliyet gösteren İsviçre - Türk, Kültür ve Ekonomi Derneği'nin 12 yıldan bu yana başkanlığını yapan Michel Besuchet’in, yorgunluğu gerekçesiyle görevinden ayrılması üzerine dernek üyeleri genel kurulu toplayarak yeni başkanlarını seçti.

Toplantıya hayatlarını kaybeden dernek üyeleri için yapılan saygı duruşuyla başlandı. Daha sonra, seçime tek aday olarak katılan Robert de Piciotto oy birliği ile derneğin yeni başkanı seçildi.  Yönetim kurulu kadın ağırlıklı olarak Ural Ayberk, Emre Boduroğlu, Leyla Elçin, İnci de Boccard, Lale Kılıçel, Francine Eliaçık ve Meltem Çubukcu'dan oluştu.

Genel kurulda bir konuşma yapan eski başkan Michel Besuchet 2011 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra dernek muhasebecisi Emre Boduroğlu derneğin finansal durumu hakkında bilgi verdi. Daha sonra eski başkana dernek üyeleri tarafından çeşit hediyeler verildi.  Yeni başkan Robert de Piciotto yaptığı konuşmada, kendisine gösterilen ilgiden dolayı onur duyduğunu ifade ederek bütün gücü ile çalışacağını söyledi. 

Başkan yardımcısı İnci de Boccard, bu genel kurulda yeni başkanlarını seçtiklerini ve derneğin eskisi gibi çalışmalarına devam edeceğini belirterek, "İki ülke arasındaki yararlı faaliyetlerimize de devam edeceğiz" dedi.



ZA(GE/İD)