Yönetim kurulu başkanlığını Alman Herbert Baum'un yaptığı Fransız ve İngiliz ortak sermayeli Sunrise Yachts Tersane Müdürü Özgür Çiğdem, Antalya Serbest Bölgesi'nde üretilmek üzere 63 metre boyunda ikinci motor yat siparişi aldıklarını belirtti.

İsviçreli Yacht Management Grup şirketine üretilecek yat için sözleşme imzalandığını belirten Çiğdem, dünyaca ünlü tasarımcılarından Espen Oeino tarafından dizayn edilecek mega yatın 2014 yılında sahibine teslim edileceğini kaydetti. Henüz adı konulmayan mega yatın iç tasarımlarının ise Bremen merkezli Focus Yat Dizayn tarafından üstlenildiğini kaydeden Çiğdem, şöyle devam etti:

"Sunrise Yatçılık tarafından geliştirilen konsept, dünya klasmanında tasarım, yüksek standartta mühendislik ve kaliteli konstrüksiyonu, mantıklı fiyatlarla bir araya getirmektedir. Yeni proje halen Sunrise Yatçılık'ta inşası devam eden diğer 63 metre motor yat ile aynı gövde tasarımına sahip olacak ve 1400 grostonluk kapasitesi ile sınıfında Türkiye'de inşa edilen en büyük yatlardan biri olacak."

Özgür Çiğdem, 2006 yılında Alman girişimci Herbert Baum ve Fransız-İngiliz yat üreticisi Guillaume Roche tarafından Antalya Serbest Bölge'de kurulan Sunrise Yatçılık şirketinin 40 ve 65 metre boylarında mega yat üretiminde uzmanlaştığını anlattı. Çiğdem, "Sunrise Yatçılık, Güney ve Doğu Akdeniz'in en büyük ve en modern yat inşa tesislerinden birine sahip olup, Avrupa ve Türkiye'den uluslararası tasarımcılar, mühendisler ve gemi inşacıları bir araya getirmiştir" dedi.

MÜŞTERİLER GÜVEN DUYDU

Çiğdem, Sunrise Yatcılık firmasının aldığı ilk 63 metrelik yatın inşasına Antalya Serbest Bölgesi'nde başarıyla devam eldiğine değindi. Çiğdem, "Bu müşterilerimizin firmaya olan güvenini artırdı. Firmamızın bu kadar büyük boyutta mega yat yapacağını kanıtlaması nedeniyle müşterilerin güvenini artırdı. Bu nedenle yeni siparişler de geliyor" diye konuştu.

OKYANUSLARI AŞABİLECEK

Gövdesi çelik, üst yapısı ise alüminyumdan yapılacak 63 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde ve 3.5 metre drafta sahip yat, tam yüklü 1100 ton ağırlığında olacak. Yatın maksimum hızı 17 knots olacak ve okyanusları aşabilecek şekilde yapılacak. 6 lüks kamarası olacak yatta 18 mürettebat çalışacak. Mega yat; 120 ton yakıt, 20 ton temiz su kapasiteli olacak. Mega yatta ayrıca çeşitli büyüklükte 4 salon yer alacak.

LÜKS YATLARIN YAPIMI DEVAM EDİYOR

Sunrise Yatçılık tersanesinde Studio Scanu ve Frank Darnet tasarımı olan 45 metrelik motor yatın inşası devam ediyor. Sunrise firması tarafından yapılan ilk 63 metrelik mega yat ise yine Espen Oeino ve Redman Whitely Dixon tasarımı. Bu mega yat, adı açıklanmayan İngiliz işadamı için yapılacak ve 2014 başında sahibine teslim edilecek. Tersanede, Drettmann- Focus Yat Dizayn imzalı olacak 32 metre uzunluğundaki Explorer tipi yatın yapımı da sürüyor.