Isuzu’nun yeni pick up modeli D-Max Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bir toplantı ile tanıtıldı. Toplantıya Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Japonya Isuzu Motors Limited Başkanı Susumu Hosoi’nin katıldı.





Toplantıda bir konuşma yapan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Isuzu D-Max’ın piyasaya çıktığı 2002 yılında bu yana 2 milyonun üzerinde satış rakamına ulaştığını, dünyanın en kaliteli pick up modeli olduğunu ve dünyanın ilk otomatik vitese sahip hafif ticari aracı olduğunu belirtti. Japonya Isuzu Motors Limited’in Başkanı Susumu Hosoi ise toplantıda yaptığı konuşmasında, Isuzu’nun AR-GE departmanının Japonya’dan Tayland’a taşındığında beri geliştirilen ilk model olduğuna vurgu yaptı. Aracın Tasarımının büyük ölçüde aerodinamiği temsil ettiğini belirten Hosoi, “Yeni Nesil Pick-up” da sadece yakıt tüketimi verimliliğini artırmakla kalmadık; aynı zamanda çevre güvenliği, dayanıklılık, kullanım alanı ve yük kapasitesinde de gelişim kaydettik” dedi.











OTOMATİK VİTESLİ İLK HAFİF TİCARİ 





Isuzu’nun yeni pick up modeli D-MAX bir önceki versiyonuna göre daha güvenli ve güçlü bir araç olarak üretildi. Sportif bir tarzda yeniden tasarlanan modelin,  binek araba segmentinde ilk kez kullanılan arka stop lambalarında kullanılan LED aydınlatma ve projeksiyon tipi ön farlar ile de dikkat çekiyor. Güvenlik sistemleriyle donatılan yeni modelde standart olarak sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları, kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS), çekiş kontrol özelliğine (TCS)  sahip elektronik stabilite kontrol sistemi  (ESC), panik fren yardım sistemi (BAS) ve güçlendirilmiş yeni kabin iskeleti bulunuyor. Isuzu’nun bu yeni modeli, devir aralıklarında daha iyi tepki sağlayan  “Twin Turbo” sistemi ile tüm düşük motor devirlerinde daha fazla performans, daha fazla yakıt tasarrufu ve daha az egzoz emisyonu sağlıyor. Ayrıca 4JK1-TCHi motor, daha iyi yanma performansı sağlayan, daha iyi yakıt ve hava karışımı gerçekleştiren "Yüksek Türbülans" özelliğine de sahip. Isuzu D-MAX, ülkemizde 163 beygir gücünde ve 6 ileri manuel ve 5 ileri otomatik vites seçeneği, 4x2  ve 4x4 olarak farklı çekiş sistemlerinde çift kabinde beş farklı paket seçeneğine sahip.



FOTOĞRAFLI 








(GÖ)