Bilbao kentinin simgelerinden biri olarak kabul edilen ünlü Guggenheim Müzesi'nde gerçekleşen forumun özel davetlilerinden biri olan IMF Başkanı Christine Lagarde'nin konuşma yaptığı sıralarda dışarıda toplanan binlerce kişi İspanya'daki sosyal kısıtlamaları ve işsizliği protesto etti. Gösteriye müdahale etmek isteyen polisle çatışan göstericiler,etrafta bulunan bankaları ateşe verdiler.

Polisin sert müdahalesi sonrası bir grup maskelerle, kent merkezindeki yer alan büyük mağazaların ve bankaların camlarını kırıp, çöp bidonlarını da yaktılar.Polislerle çatışmayı girişen eylemcilerden yaralananlar olduğu ve çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı belirtiliyor. Çatışmalarda 6 polisin de yaralandığı duyuruldu.

İspanya'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na, IMF Başkanı Christine Lagarde'nin yanısıra İspanya Kralı Juan Carlos, Başbakan Mariano Rajoy, Ekonomi Bakanı Luis de Guindos, Avro Grubu Başkanı Jeroen Dijselbloem, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, AB Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Joaquin Almunia, ticaretten sorumlu üyesi Karel de Gucht, iç piyasalar ve hizmetten sorumlu üyesi Michel Barnier ile Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Werner Hoyer gibi önemli isimler bulunuyordu.