-Kadir Taçgın-
 
     Lübeck


İş ajansı yetkilisi Maack, gençlere çıraklık eğitimi imkanı sunacak işletmelerin şu dönemde yeteri kadar bulunduğunu ve bu fırsatı iyi  değerlendirmeleri gerektiğini tavsiye etti. Geçen yıllarda olduğu gibi işyerlerine yapılan müracaatların dolup taşmadığı,artık işletmelerin öğrenci seçme lükslerinin kalmadığını belirtti. „Belki bundan sonra işyerlerı artık öğrencilerin peşinde koşacak diye de düşünülebilir“ dedi

SH -TG Başkanı Dr.Küçükkaraca da, özellikle göçmen kökenlilerin büyük bir iş potansiyeline sahip olduğunu, onların ihtiyaç duydukları danışmanlık hizmetinin kendilerine S-H Türk Toplumu tarafından her iki dilde de sunulduğunu belirtti. Ayrıca mesleki eğitimin gençler için ideal bir başlangıç noktası olduğunu vurguladı. S-H Türk Toplumunun Lübeck, Elmshorn ve Pinneberg şehirlerinde 15 yıldır hizmet veren Mesleğe Tesvik (AIM) Projesinin, genç göçmenlerin meslek eğitimi konusundaki soru ve sorunlarına ışık tutmaya devam edeceğini ifade etti.

Toplantıyı düzenleyen kurumların çraklık eğitim uzmanları konuyla ilgili olarak şu soruları cevaplandırdılar:

·        Niçin meslek eğitimi öğrenilmeli?

·        Hangi mesleklerde eğitim mümkündür?

·        Meslek fuarlarının bizlere ne gibi faydaları olabilir?

·        İşyerlerinin öğrencilerden beklentileri nelerdir?

·        Meslek eğitimi için ne zaman ve nasıl başvurmalıyım?

·        Ailem meslek seçiminde beni ne şekilde destekleyebilir?

Toplantıya katılan öğrencilere aynı zamanda uygulamalı çıraklık eğitimi imkanı sunacak aktüel işletme adresleri, katılan kurumların internet siteleri üzerinden aktarıldı.

Sunumdan sonra  gençler ilgilendikleri meslekler hakkında daha detaylı bilgi edinme şansına sahip oldular. Hatta birebir ilgilenen katılımcılara çıraklık eğitimi imkanı sunabilecek işletmelerin adresleri de verildi.

Verimli bir toplantı olduğunu dile getiren katılımcılara toplantının sonunda aparatif yiyecekler eşliğinde sıcak ve soğuk içecekler ikram edildi.