Denizli’de yıllardan bu yana tekstil, etiket ve kumaş üretimi yapan, son yıllarda alışveriş merkezi ile havacılık sektörüne giren, geçen yıl 15 milyon dolarlık yatırımla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na Türkiye’nin dördüncü uçak bakım hangarını kuran Asal Havacılık’ın ortaklarından işadamı İbrahim Tan, Denizli’nin yıllardır hava ulaşımı konusunda yaşadığı sıkıntıları çözmek için işadamlarına çağrı yaptı.

İŞADAMLARINA SESLENDİ

Çardak Havaalanı’nın kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta olduğunu ve kış aylarında uçuşların sık sık iptal edildiğini belirten Tan, Çardak Havaalanı pistinin askeri pist olması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını, daha ucuz olan charter uçuşlarının yapılamadığını ve Ankara seferlerinin bir süre yapılmasına rağmen iptal edildiğini ifade etti. Tan, "Türkiye’nin en pahalı uçak biletini satın alıyoruz. Kış boyunca sürekli olarak uçuşlar iptal ediliyor. Charter uçuşumuz yok, yıllardır kent merkezine yakın bir bölgeye havaalanı yapılsın istiyoruz ama olmuyor. Gelin hep birlikte Denizli’ye özel havaalanı yapalım. Bu yatırım için kimseyi bulamazsam, kendim yapacağım" diye konuştu.

GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI

Özel havaalanının maliyeti konusunda fizibilite çalışmaları yaptığını kaydeden Tan, "Geçen yıl havacılık sektörüne yatırım yaptık. Bu nedenle özel havaalanı için gerekli teknik araştırmaları ve fizibilite çalışmalarını yaptırdım. Artık en azından elimizde Denizli’nin uzun bir süre ihtiyacını karşılayacak havaalanı için nasıl bir araziye ve kaç liraya ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Her türlü yolcu uçağı ve kargo uçaklarının inip kalkabilmesi için 3 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde bir pist bize yeterli olacak. Pistin teknik donanımı ve ışıklandırmasının yanı sıra apron, terminal binası, hizmet binaları yapmamız yeterli. Bunun maliyeti ortada. Denizli’de birkaç işadamı biraraya gelerek bu maliyeti rahatlıkla karşılar" dedi.

TAN: ARAZİ BULUNSUN, BİZ YAPARIZ

Kış aylarında uçakların sık sık Çardak’a inemediğini, THY bilet fiyatlarının 350 liraya kadar yükseldiğini ifade eden İbrahim Tan, "Yurt dışından müşterimiz geliyor, kış şartları yüzünden Çardak’a uçak inemeden İstanbul’a dönüyor. 350 lira ödeyerek İstanbul’a uçuyoruz. Ben artık Denizlili bir işadamı olarak yetiştirdiğim ürünü aynı gün yurt dışına gönderebileceğim, ucuz uçacağım bir havaalanı istiyorum. Yöneticiler bize arazi bulunmasında yardımcı olabilir. Arazi bulunsun biz kendi havaalanımızı kendimiz yaparız. Hatta havacılık şirketimin yöneticilerine bu konuda talimat verdim. Finansman hazırlığına bile başladık" diye konuştu.

YATIRIMA KARARLI

Tan, arazinin bulunması ile Denizli’nin bu işin üstesinden gelebileceğine inandığını belirtti. Denizlili işadamlarına taşın altına ellerini sokmaları çağrısı yapan Tan, şunları kaydetti:

"Her şeyi devletten beklemeyelim, madem ki bu kadar dert yanıyoruz, taşın altına elimizi koyalım. Şu ana kadar olduğu gibi bu konuda da Denizli’nin kendi sorunlarının üstesinden kendi imkanlarıyla çözebileceğini herkese gösterelim. Kimse girmesi bile tek başıma bu alanda yatırım yapmaya kararlıyım."



ONB(İÖ/CK)