TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından TMOBB Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Bursa Tesisat, İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) ve Bursagaz’ın işbirliği ile düzenlenecek olan Bursa 24’ncü Uluslararası Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi, 7’nci Isıtma Soğutma Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı Bursa Kent 2012 yarın eş zamanlı olarak başlıyor. TÜYAP Buttim Fuar alanında 16 ülkeden 286 firma ve firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleşecek olan fuarlara yurtiçi ve yurtdışından 50 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. Fuarlarla ilgili Almira Otel’de basın açıklamasına, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, Bursagaz Genel Müdürü Ertuğrul Altın, BURTİMDER Başkanı Osman Şahin katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın bir cazibe merkezi olduğunu belirterek, birçok şehre örnek olacak organizasyonlara ve projelere ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Bursa Kent Fuarı’nın bir çok yeniliğin buluşma noktası haline geleceğini dile getiren Altepe, iki gün boyunca belediyecilik anlamında önemli seminerlerin verileceğini aktardı.

İNŞAAT VE BELEDİYECİLİĞİN KALBİ BURSA’DA ATACAK

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarların 6 ayrı salonda gerçekleşeceğini belirterek, Yapı Yaşam Fuarı’nın inşaat sektörü için İstanbul’dan sonra bölgedeki en önemli buluşma noktası olduğunu kaydetti. Fuarlarda inşaat sektörü, belediyecilik hizmetleri anlamında her şeyin bulunabileceğini belirnten Ersözlü, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Kent Fuarı ile Türkiye’nin dört bir yanından belediye başkanı ve yetkililerinin ağırlanacağını vurguladı. Ersözlü, inşaat ve belediyeciliğin kalbinin Bursa’da atacağını dile getirdi.

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya da, 24 yıldır yapılan fuarın bu yıl kentsel dönüşümü ele alacağını söyledi. Kaya, yurtiçin ve yurtdışından uzmanların bilgilerini aktararak, Van Depremi’nden sonra gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmalarına katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.



SÇ(FK/COŞ)