Kravat bağlama sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla fermuarlı kravat geliştiren Güney Koreli arkadaşı Joe Seoo Kim ile ortaklık yapan Ali Osman Gök, İzmir'de fabrika kurdu. Geliştirdikleri fermuarlı kravatla kravat bağlama zorluğunu ortadan kaldıran iki arkadaş, Bursa'dan temin ettikleri kumaşı İzmir'deki fabrikada işleyerek üretime başladı. Fabrikada Atatürk ve Türk Bayrağı dokumalı kravat üreten iki işadamı, 6 yıldır Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa ülkelerine ihracat yapıyor.

İzmir'deki fabrikalarında yılda 400 binden fazla kravat ürettiklerini ve yarısından fazlasını yurt dışına sattıklarını aktaran Gök, Türkiye'de de 45 ilde bayilik kurduklarını söyledi. Türkiye'de yaşayan Güney Koreli arkadaşı ile ortaklık yaparak Mi-Ju İthalat İhracat Şirketi'ni kurduklarını anlatan Gök, kravatlara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Gök, 5 parçadan tasarlanan fermuarlı kravatın, kravat bağlama sıkıntısını ortadan kaldırdığını ve özel kumaşıyla yıkanma sırasında oluşan kırışıklığın engellendiğini kaydetti.

Kravatların 15 liradan satıldığını belirten Gök, şunları söyledi:

"Uzun zamandır Türkiye'de yaşayan Kim, şirketimizin genel müdürlüğünü, ben de pazarlama müdürlüğünü yapıyorum. Özel olarak ürettiğimiz kravatlar yoğun ilgi gördü. Türkiye'de katıldığımız fuarlarda, kravatları beğenen yabancılar da bizden kravat talep etti. Yurt dışına ilk satışlarımızı fuarlarda gelen talep üzerine gerçekleştirdik. Şimdi özel siparişlerle satış yapıyoruz. Avrupa'da gurbetçilerin yoğun yaşadığı Hollanda, Belçika, Almanya ve Fransa ile Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan gibi Türk Cumhuriyetleri'nden yoğun kravat talebi geliyor. Bu ülkelere Atatürk ve Türk Bayrağı dokumalı kravat gönderiyoruz. İki yıl önce Nijeryalı bir işadamına ülkesinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi için üzerinde cumhurbaşkanı adayının fotoğrafı olan kravatlardan 120 bin tane gönderdik. Bu şekilde birçok ülkeye ihracat yaptık."

Fuar Esnafı Dayanışma Derneği'nin de başkanlığını yapan Ali Osman Gök, Antalya'da katıldıkları '1'inci Antalya İç Dekorasyon, Tekstil, Çeyiz, Züccaciye, Hediyelik ve El Sanatları Günleri' adlı etkinlikte, vatandaşların Atatürk ile Türk Bayrağı dokumalı kravatlara yoğun ilgi gösterdiğini aktardı.