Bursa Valiliği’nin önderliğinde, Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilen toplantıda,  2012 yılının 'Domates, Biber ve Şeftali Yılı' olarak ilan edilmesi kararı alındı.

UYMSİB Başkanı Dr. Salih Çalı, Bursa’nın tarımsal değerleri ve kente özgü ürünlerinin ekonomik değerini artırmak ve daha çok yurt dışı pazarlarda yer almasını sağlamak üzere çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. Çalı, "Valiliğimizin önderliğinde, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarım İl Müdürlüğü, Gıda Kontrol ve Merkez Araştırma Enstitüsü, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Meyve Üretici Birlikleri ve diğer ilgili kuruluş ve üreticilerimizle işbirliği yapılarak paneller düzenlenmesi, yazılı ve görsel yayım ve tanıtımların gerçekleştirilmesi, alım heyeti ziyaretleri ve tarım ilacı kalıntılarıyla mücadele gibi faaliyetlerin yapılmasını hedefliyoruz" dedi.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Eren de 2008 yılından bu yana her yıl Bursa’nın karakteristik bir tarım ürününü ele alarak yıl içerisinde Bursa Valiliği’nin himayesinde etkinlikler yürüttüklerine değinerek, yapılan etkinlik ve uygulamalarla ilgili bilgiler verdi.

Toplantıda, kamu kurum temsilcileri ile Uludağ Üniversitesi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin belirlenen ürünlerle ilgili durum tespitinde bulunarak üretim, depolama ve pazarlama sürecinde yaşanan sıkıntılar için çözüm önerileri ele alındı. Yapılan değerlendirmeler sonunda; domates, biber ve şeftalide markalaşmanın temini, sağlıklı ve sürdürülebilir ürün arzı ve üretimde rekabetin sağlanabilmesi amacıyla yıl içerisinde yapılabilecek etkinlikler ile yol haritasının belirlenebilmesi için domates, biber ve şeftali grupları olmak üzere iki 'Çalışma Grubu' oluşturulması karara bağlandı. Bu çalışma gruplarının sekretaryasının da Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün gözetiminde sürdürülmesi kararlaştırıldı.



NG(FK/BT)