Gülseli ÖZDEMİR/İSTANBUL, Uluslararası derecelendirme kuruluşu Interbrand tarafından yapılan araştırmaya göre Hyundai, "En İyi 100 Global Marka" sıralamasında marka değerini bir önceki yıla kıyasla yüzde 24.4 artırarak 7.5 milyar dolarlık değere ulaştı ve dünyanın en değerli 7'inci otomotiv markası oldu.


Buna göre, sekiz yıl üstüste "En İyi 100 Global Marka" listesinde yer alan olan Hyundai, 2005 yılında dünyadaki tüm markalar arasına 84'üncü sıradan giriş yaptığı listede, son 1 yıl içindeki satış ve istikrarlı büyümesiyle 2012 yılında 53. sıraya kadar yükselmiş oldu. Interbrand'in araştırma sonucu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Küresel kampanyalar, sansasyonel yeni nesil ürün tasarımları ve daha fazla yatırım, Hyundai müşterilerinin ihtiyaçlarını yerine getirirken marka algısı açısından da önemli bir zafere imzasını atmıştır. Bu olağanüstü ivmeyle beraber markanın gelecekteki yönünü sabırsızlıkla bekliyoruz" denildi.


Hyundai Pazarlama Genel Müdürü Won-Hong Cho konuyla ilgili olarak, "Ekonomik zorluklar, daralma ve kıyasıya rekabete rağmen marka değerimizi yukarıya taşıyarak zaferler elde etmemiz oldukça önemli. Biz müşterilerimizin beklentilerinin ötesinde daha iddialı ürünler sunarak en çok beğenilen marka haline gelmek istiyoruz. Bu, bizim çabalarımızı daha da artıracaktır" şeklinde konuştu.


GO(FOTOĞRAF)