Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Indesit Company Manisa Ar-Ge Merkezi'ndeki tanıtım toplantısına, Indesit Company Türkiye Ülke Müdürü Andrea Ojetti, Indesit Company Pazarlama Müdürü Marco Falaschetti, Indesit Company Satış Direktörü Turgay Dağ ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül katıldı. Toplantıda konuşan TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, dünyada yaklaşık 1 milyar kişinin yetersiz beslendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"ABD'de her yıl toplam maliyeti 1 milyar doları bulan 45 milyon ton taze sebze ve meyve, süt ve hububat israf ediliyor. Sadece bu miktar bile tüm dünyadaki açlık sorununu çözüyor. İngiltere'de yılda yaklaşık 20 milyon ton gıda israf ediliyor. Türkiye'de ise bu miktar 8.5 milyon tonu aşıyor. Günümüzde ulaştığı boyutla insanlığın en büyük sorunlarından biri olan israf, birçok açıdan geleceğimizi tehdit ediyor. Bu nedenle TİSVA olarak, israfın önlenmesi için yapılan her türlü çalışmayı sonuna kadar destekliyoruz. İsrafı önlemeye yönelik geliştirilen yeni teknolojileri destekleyen TİSVA gerek gıda, gerek enerji israfının önüne geçen teknolojisiyle fark yaratan Hotpoint Yeni Kombi Buzdolabı serisini tüm tüketicilere tavsiye ediyor."

"DOĞAYA BENZETMEYE ÇALIŞTIK"

Indesit Company Pazarlama Müdürü Marco Falaschetti ise 'Active Oxygen' teknolojisini geliştirerek buzdolabını doğaya benzetmeye çalıştıklarını söyledi. Falaschetti, 'Active Oxygen' teknolojisiyle ilgili olarak, şunları söyledi:

"Yiyeceklerin raf ömrünü uzatan bu teknolojiyle dolapta bulunan oksijen moleküllerini birleştirerek, oksijenin daha aktif bir şekli olan ozona dönüştürüyoruz. Oksijeni daha zengin hava şeklinde tanımlayabileceğimiz ozon, bakteri ve buna bağlı koku oluşumunu önlemede çok etkili sonuçlar veriyor. Özellikle şimşek ve yıldırımların oluştuğu fırtınalardan sonra bulutların elektriklenmeleri esnasında meydana gelen ozon, kendini taze hava kokusu olarak hissettirir. Ormanlık alanda yağmur sonrası soluduğumuz hava da ozon oranı yüksek havadır ve tüm canlılara iyi gelen canlandırıcı, gençleştirici etkisi vardır. Biz de doğaya benzetmeye çalışırak Hotpoint Yeni Kombi Buzdolabı içinde aynı etkiyi yarattık. Bu cihaz enerji tüketmez, bakıma ihtiyaç duymadan saf hava üretmek için doğanın izlediği yolun aynısını izler. Ozon, yiyeceklerde bozulmaya ve kokuya yol açan bakterilerin oluşumunu engelliyor. Manisa Ar-Ge Merkezi'mizdeki Türk mühendisler, `Active Oksijen" teknolojisiyle, saf ve aktif oksijeni Hotpoint Yeni Kombi Buzdolabı'nın içine yerleştirip, yiyeceklerin üzerine eşit miktarda nüfus etmesini sağlayarak, soğutma konseptinde bir ilki gerçekleştirdi."

GÜNLÜK 200 TIR BUZDOLABI İHRAÇ EDİLİYOR

Her gün 200 TIR buzdolabı ihraç ettiklerini belirten Indesit Company Türkiye Satış Direktörü Turgay Dağ ise yeni ürünlerinin yıllık 20 bin adet üretileceğini, bunun yüzde 60'ının Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya'ya ihraç edileceğini söyledi. Dağ, yeni ürünün 1500 TL'den satışa sunulacağını belirtti. Indesit Company Manisa Soğutucu Fabrikası'nda, 132 bin metrekare kapalı alanda 1200 kişiye istihdam sağladıklarını ve yılda 1 milyon 300 bin buzdolabı ürettiklerini söyledi.



İK(AÖ/SS)



--- KUTU ---



Buzdolabının özellikleri

 

DÜNYADA ilk olarak Hotpoint Yeni Kombi Buzdolabı Serisi'nde kullanılan "Active Oxygen" teknolojisi, yiyeceklerin üzerine eşit miktarda saf hava (O3) verilmesini sağlayarak, yiyeceklerin ilk günkü tazeliğiyle 9 güne kadar korunup dolap içerisindeki bakteri ve buna bağlı kötü koku oluşumunu engelliyor. "High Definition" soğutma teknolojisine sahip Hotpoint Yeni Kombi Buzdolabı serisinin, "Active Oxygen" teknolojisiyle bakteri oluşumunu yüzde 90'a kadar engellediği ve Sereco-Biotest tarafından yapılan araştırmalarla ortaya konduğu belirtildi. ISO 9001:2001 Sertifikası'yla da onaylandı. Buzdolabı içinde kötü koku oluşumuna ve yiyeceklerin kokularının birbirine karışmasına yönelik Politecnico di Milano Üniversitesi'nin Kimya, Malzeme ve Kimyasal Mühendislik Bölümü tarafından yapılan testler, 'Active Oxygen' teknolojisinin, kötü koku oluşumunun ve kokuların birbirine karışmasını engellemede yüzde 70'e varan oranda etkili olduğunu ortaya koydu.

A sınıfına kıyasla yüzde 40 düşük enerji tüketimi, kategorisinin en geniş iç hacmi ve 40 desibelle kütüphane sessizliği A+ ve A++ enerji sınıfı Hotpoint Yeni Kombi Buzdolabı serisi `Air Tech' teknolojisiyle yüksek soğutma hızı sağlayarak diğer buzdolaplarına kıyasla ideal soğuk ortama yüzde 40 daha hızlı ulaşıyor ve ses seviyesini 40 desibele düşürerek mutfaklarda kütüphane kadar sessiz bir ortam yaratıyor. Hotpoint Yeni Kombi Buzdolabı serisinde, kaliteden ödün verilmeden duvar kalınlığı inceltilerek ve brüt hacim yalnızca 23 litre arttırılarak iç hacim 63 litre arttırıldı. 63 litrelik bu ek hacim 190 adet kutu içeceğin hacmine denk geliyor. Hotpoint yeni buzdolapları, sahip olduğu özel 'Food Care Zone' bölmesi sayesinde et, balık ve çabuk bozulan diğer yiyeceklerin ilk günkü tazeliğini 3 kat daha uzun süre muhafaza edilmesini sağlıyor.