TOBB'un kuruluşunun 60’ıncı yılı nedeniyle Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelen Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni hazırlanan Türk Ticaret Kanunu’nun oda üyeleri tarafından mutlaka okunması gerektiğini anlattı. Türkiye’de toplam 365 oda ve borsa bulunduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

"Yakın zaman öncesine baktığımızda, bunların sadece 5 tanesinin İngilizce konuşabildiğini görüyorduk. Ama şimdi gelinen durumda bakıldığında bu 365 oda ve borsanın sadece 10 tanesinin İngilizce konuşamadığını görüyoruz. Kurumsal kapasitemizi arttırdık. Türk Ticaret Kanunu bizler için çok önemli. Hepimiz sanayiciyiz ve ticaret yapıyoruz. Bu kanun kısa bir süre sonra yürürlüğe tam olarak girecek. Onun için, başkalarına okutup inceletip bırakmayın. Hepiniz yeni Türk Ticaret Kanunu’nu iyice okuyun ve içeriğini anlayın."

'FABRİKALAR ÇORLU'DA, SAHİPLERİ İSTANBUL'DA'

Çorlu’nun Türkiye’nin önemli sanayi bölgelerinden biri olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu  şöyle devam etti:

"Çorlu sanayi bölgesi olarak Türkiye’de önemli bir bölge. Burada büyük sanayi kuruluşları var. Ancak bu işin sermayedarlarının yüzde 90’ı İstanbul’da yaşıyor. Fabrikalar burada, ancak kendileri İstanbul’da. Bunun için Çorlu’nun kendisine bir hedef belirlemesi gerekiyor. Çorlu’nun zenginliği demek Türkiye’nin zenginliği demektir. Bunun için bir hedef koymanız gerekiyor."

'ERGENE'DEKİ KİRLİLİK HEPİMİZİN AYIBI'

Ergene Nehri’ndeki kirliliğe de dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, kirliliğin herkesin ayıbı olduğunu belirterek, "Suçun başkalarında aranmaması gerekiyor. O su kapkara akıyorsa bunun sorumlusu başkası olamaz. Bunu biz kirletiyoruz. Bu hepimizin ayıbı." diye konuştu.

Toplantının sonunda Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu ile Meclis Başkanı İhsan Erik tarafından gümüş tabak hediye edilen Hisarcıklıoğlu, üyeler ve oda çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Çorlu’dan ayrıldı.

MY(LK/COŞ)